Translate

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Μπάτσοι

Έχω πολλούς φίλους Αστυνομικούς, λόγω της 20χρονης θητείας μου. Πέρασα και ένα φεγγάρι από την Ακαδημία, ως εκπαιδευτής, γνώρισα περισσότερους. Και με ορισμένους κάνουμε παρέα, μέχρι σήμερα. Πολλές φορές, ακούγοντας όσα λέει ο κόσμος γι' αυτούς, στεναχωριέμαι για όσους δεν φταίνε και τους παίρνει η μπάλα άδικα. Όταν βλέπω όμως σε τι σημείο ξεφτίλας έχουν φτάσει, με πιάνει αγανάκτηση.
Γύριζα από Γιάννενα την Κυριακή το βράδυ, κομμάτια από την κούραση, γιατί ερχόμουν από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας. Αυτά τα προγράμματα δεν είναι όπως τα Συνέδρια. Να ακούσουμε δύο ομιλίες και όλη τη μέρα χαβαλέ και βόλτες. Σ' αυτά είσαι όλη τη μέρα στην πίεση.
Μαζί μου γύριζε και όλος ο κόσμος από τριήμερο. Όλοι οι επικίνδυνοι ήταν στον δρόμο. Ρουλέτα η Πατρών - Κορίνθου. Νομίζεται ότι αυτό ενδιαφέρει την Αστυνομία; Ότι βγαίνουν και ψάχνουν αυτούς που σκοτώνουν κόσμο; Αυτούς που πάνε με 60 πάνω στη διαχωριστική; Που κάνουν σκαλίτσα πίσω από τις νταλίκες; Που φεύγουν για προσπέραση με 5η, φοβούνται, φρενάρουν, γυρίζουν πίσω; Λάθος. Και η μισή Ελλάδα να εξοντωθεί από αυτούς τους δολοφόνους, οι μπάτσοι έχουν συγκεκριμένες οδηγίες: Τα λεφτά.
Στήνονται λοιπόν με ραντάρ εκεί που το όριο είναι 70 και κάνουν εισπράξεις. Και γω τι φταίω; Να κάνω τη διαδρομή 6 ώρες;
Είμαι στην διαχωριστική με 160 και περνάω το σύμπαν. Και βγαίνει ο μαλάκας, με κίνδυνο της ζωής του, μέσα από τα αυτοκίνητα, κουνώντας ένα φακό και μου κάνει σήματα. Τι ήθελε δεν κατάλαβα. Να πέσω στα φρένα και κάνοντας ελιγμούς μέσα από "οικογενειάρχες" να σταματήσω δεξιά, για να του γίνει το χατίρι και να με γράψει; Δε σφάξανε. Αν είναι τόσο ζόρικοι, να πάρουν ένα περιπολικό και να με κυνηγήσουν στο αντίθετο ρεύμα.
Αλλά ποιος μπούλης μπάτσος θα το κάνει αυτό; Πάνε οι εποχές που δεν γλίτωνες με τίποτε από τους παλιούς Αμεσοδρασίτες.
Σήμερα οι Στρατηγοί τους, έχουν κατεβάσει τα παντελόνια στους πολιτικούς και εκτελούν πιστά εντολές. Και έχουν κάνει και τους νέους φλώρους. Φανταστείτε όταν οι νέοι φτάσουν να γίνουν Στρατηγοί. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη, κάθε μέρα στα κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: