Translate

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Σωματείο - συνέχεια

Τελείωσαν λοιπόν οι εκλογές στο Σύλλογο, έγινε ότι έγινε, θα έχουμε συνέχεια, αλλά πρέπει που και που να λέμε και καμιά αλήθεια. Πάμε λοιπόν.
Η αλλαγή των συσχετισμών στο Συμβούλιο του Συλλόγου μας, μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι, για τον απλούστατο λόγο, ότι όπως ήταν τα πράγματα πριν τις εκλογές, είχαμε πιάσει πάτο και το είχα αναφέρει.
Το κρίσιμο και διαχρονικό ερώτημα, είναι τι μπορεί να περιμένει, όχι ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ, αλλά ο Διασώστης, από έναν Σύλλογο αυτής της μορφής. Έναν σύλλογο δημοσίων υπαλλήλων. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτοί οι σύλλογοι έχουν δημιουργηθεί, για να φροντίζουν τα συμφέροντα των δημοσίων υπαλλήλων ενός Οργανισμού γενικότερα και όχι μιας κατηγορίας, ή ενός Κλάδου όπως οι Διασώστες. Παλιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα, γιατί όλοι οι υπάλληλοι έβραζαν στο ίδιο καζάνι.
Στους Οργανισμούς Υγείας ξεχώριζε μόνο μία κατηγορία - οι γιατροί. Αργότερα προστέθηκαν και οι νοσηλευτές, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτοι πτυχιούχοι. Αυτές οι κατηγορίες δημιούργησαν ξεχωριστά ΚΛΑΔΙΚΑ σωματεία, μέσω των οποίων διαπραγματεύονται με το κράτος - εργοδότη. Γιατί δεν έχουν τις ίδιες συνθήκες εργασίας με τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων (διοικητικούς - τεχνικούς - βοηθητικούς κ.ά.). Γιατί δεν έχουν τα ίδια ωράρια εργασίας. Γιατί δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Γιατί δεν έχουν την ίδια μισθοδοσία.
Ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΑΒ μπορεί θαυμάσια να συσπειρώσει όλες τις κατηγορίες εργαζομένων του Οργανισμού, υπερασπιζόμενος τις κατακτήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων. Από κει και πέρα, όταν τα συνθήματα με τα οποία οι παρατάξεις κατέβηκαν στις εκλογές, γίνουν θέσεις, μόνο ένα κλαδικό σωματείο μπορεί να τις προωθήσει.
Αυτά όλα βέβαια στο ΕΚΑΒ θα αργήσουν να γίνουν, για έναν και μόνο λόγο. Ο Διασώστης διαφέρει από τις άλλες κατηγορίες πτυχιούχων σε ένα βασικό σημείο. Ο Γιατρός σπουδάζει για να γίνει Γιατρός. Ο Νοσηλευτής για να γίνει Νοσηλευτής. Ο Διασώστης σπουδάζει για να γίνει Δημόσιος Υπάλληλος. Και βολεύεται με την όποια κατάσταση στο ΕΚΑΒ, γιατί έχει πετύχει τον νούμερο ένα στόχο στη ζωή του. Να γίνει Δημόσιος Υπάλληλος.
Και αν μερικοί ξεφεύγουν και κολλήσουν το μικρόβιο του ασθενοφόρου κακό του κεφαλιού τους. Θα τους πουλήσουν οι συνάδελφοί τους που δεν παρεκκλίνουν από την διαδρομή:
πρόσληψη - ασθενοφόρο - καρέκλα - μετάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: