Translate

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ο Τριανταφυλόπουλος και οι Μηχανές του ΕΚΑΒ

Όλο χαρά ήταν ο Μάκης που η εφημερίδα του το "VETO", πούλησε 200 χιλ. φύλα με την πρώτη. Οπότε, αφού έπιασε την καλή, άρχισε να γράφει ότι να 'ναι, για να γεμίσει το δεύτερο φύλο. Δεν θα αναφερθώ στις πολιτικές βλακείες που γράφει η εφημερίδα. Έτσι κι αλλιώς, στη γιαγιά μου απευθύνεται. Πολιτικά σχόλια κάνω, μόνο όταν αφορούν σε ζητήματα σχετικά με το ΕΚΑΒ.
Θα αναφερθώ στο ρεπορτάζ κάποιας κυρίας , για τις μηχανές του ΕΚΑΒ, η οποία δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Άφαντοι οι γιατροί, κλειδωμένες οι μηχανές του ΕΚΑΒ". Τρίχες ρεπορτάζ δηλαδή και εξηγούμαι. Όταν κάνεις μια έρευνα, παίρνεις την είδηση την διασταυρώνεις και μετά την δημοσιεύεις. Η συγκεκριμένη ρεπόρτερ ανήκει στη γενιά των δημοσιογράφων που διασταυρώνουν τα πόδια, βάζουν πάνω το μπλοκάκι και γράφουν ότι μπούρδα τους σερβίρουν. Είτε από χαζομάρα, είτε εκτελώντας εντολές.
Δεν γνώριζε άραγε ότι ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ είναι διορισμένος από την Κυβέρνηση της ΝΔ; Πως λοιπόν νομιμοποιεί μ' αυτόν τον τρόπο, την προσπάθειά του να αποποιηθεί των ευθυνών του;
Δεν θα ασχοληθώ με την ρεπόρτερ, ούτε θα αναφέρω όλες τις βλακείες που υποχρεώθηκα να διαβάσω και να μου ανέβει η πίεση. Θα αναφέρω τις πιο χαρακτηριστικές:
Βλακεία πρώτη:
"Οι μηχανές έκλεισαν, γιατί δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των γιατρών, παρά τις προσπάθειες του Προέδρου και των στελεχών του ΕΚΑΒ."
Ωραίο παραμύθι. Οι μηχανές έκλεισαν λόγω παντελούς έλλειψης σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης της ίδιας της Διοίκησης. Το ίδιο και οι Μονάδες, το ίδιο και το ΕΤΙΚ. Και έτσι και οι Αεροδιακομιδές μετατράπηκαν σε αεροταξί.
Οι μηχανές έκλεισαν, γιατί οι γιατροί δεν επιθυμούσαν να παραμείνουν επί 10ετία συμβασιούχοι, όπως προτείνατε, αλλά να μονιμοποιηθούν.
Και δεν κατάλαβα, τι σημαίνει αυτή η δήλωση του Προέδρου; Ποιον καρφώνει; Τον Υπουργό που τον διόρισε; Γιατί ξαφνικά "δαγκώνει το χέρι που τον τάιζε;" Αν δεν περνούσαν οι προτάσεις του στο υπουργείο, ο πρόεδρος όφειλε να παραιτηθεί. Όχι να κάθεται να βλέπει τον Οργανισμό να καταστρέφεται και αυτός να πληρώνεται και να ασχολείται με διώξεις αντιφρονούντων και ρουσφέτια τσάτσων.
Οι γιατροί έφυγαν, γιατί το ΕΚΑΒ δεν έχει γάντια εδώ και δύο χρόνια. Για να μην αναφερθώ σε άλλα είδη που έχουν χαρακτηριστεί πολυτελείας (ζαχαρόμετρα, γιλέκα απεγκλωβισμού κλπ). Με τι θα τους πλήρωναν; Περίσσεψαν χρήματα από το μεγάλο φαγοπότι και δεν το ξέρουμε;
Σούπερ βλακεία δεύτερη:
"Αν σε ένα κομμάτι της Υγείας η Ελλάδα πρωτοπορεί σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό είναι το τμήμα μηχανών του ΕΚΑΒ, καθώς στελεχώνεται από γιατρούς, ενώ στο εξωτερικό από νοσηλευτές."
Ρε μήπως παίρνετε τίποτα; Τι ψέματα είναι αυτά;
Μήπως οι μηχανές στο εξωτερικό στελεχώνονται από Paramedics ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και στην Ελλάδα από αναξιοπαθούντες συνταγογράφους;
Θα αναφερθώ σύντομα στην προσφορά των γιατρών συνολικά στο ΕΚΑΒ, με στοιχεία και γεγονότα. Για να τελειώνει και αυτό το παραμύθι και να μην ντρέπομαι σαν ΕΚΑΒίτης να ακούω αναφορές για το ΕΚΑΒ, σαν αυτές που ακούστηκαν προχτές στο 12ο Πανελλήνιο συνέδριο εντατικής θεραπείας.
Όπως θα αναφερθώ και στον τρόπο λειτουργίας των μηχανών και των Μονάδων, σε ένα μοντέλο που μετατρέπει τον Διασώστη σε υπηρέτη, για να εξυπηρετήσει συντεχνιακά συμφέροντα. Σε ένα μοντέλο που έχει τεράστιο οικονομικό κόστος και δεν προσφέρει τίποτε στον ασθενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: