Translate

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ενότητα τώρα - Μαλακίας το ανάγνωσμα

Πριν τις εκλογές του Σωματείου τους είχα προειδοποιήσει τους μαλάκες, γιατί είναι καλά παιδιά και με τους περισσότερους τα λέμε.
Για την κίνηση "Ενότητα τώρα" λέω. Όταν δεν στηρίζεσαι από πουθενά, δεν σε παίρνει να είσαι χαβαλές. Πρέπει να κάνεις κινήσεις κινήσεις σωστές και μετρημένες. Κι αν δεν έχεις να πεις κάτι στον κόσμο, καλύτερα μην μιλάς. Εγώ τα λέω, εγώ τα ακούω.
Πήγαν λοιπόν και γέμισαν το ΕΚΑΒ με μια ανακοίνωση, η οποία έχει απόλυτη σχέση με τον τίτλο αυτού του άρθρου. Την υπογράφουν μάλιστα δύο καλοί συνάδελφοι.
Ξεκινάνε λοιπόν: "Συνάδελφοι -ες φίλοι φίλες". Όταν βγάζεις ανακοίνωση στον πίνακα ανακοινώσεων του ΕΚΑΒ ως συνδικαλιστική παράταξη, μόνο συνάδελφοι την διαβάζουν και σ' αυτούς απευθύνεσαι. Άντε και κανένας περαστικός μαλάκας. Φίλοι αποκλείεται να την διαβάσουν. Αν θέλεις να την δουν οι φίλοι σου για να σου πουν μπράβο, βάλ' την στο facebook. Εκτός αν είσαι τόσο επηρεασμένος από την κόντρα της Ντόρας με τον Σαμαρά, που εκτός από τα μέλη ζητούν και ψήφο από τους φίλους της ΝΔ.
Και πάμε στην ουσία της ανακοίνωσης. Ποια ουσία δηλαδή. "Οι πρώτες 35 μέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κύλησαν ήδη". Συγχαρητήρια για τον πρόλογο. Αν και το ΚΚΕ θα είναι πάντα καλύτερο, γιατί το ξεκινάει από πολύ μακρύτερα: " Οι παγκόσμιες πολιτικοκοινωνικοοικονομικές συνθήκες...."
Και ακολουθεί παράγραφος με το παράπονο του ΕΚΑΒίτη, γιατί η υπουργός Υγείας δεν είπε καλά λόγια για το ΕΚΑΒ, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής και γιατί ακούστηκαν σχόλια στα πάνελ των καναλιών, ότι πολλές φορές το ΕΚΑΒ καθυστερεί.
Γιατί πράγματι το ΕΚΑΒ καθυστερεί. Όσοι ζουν σε αυτή την χώρα το ξέρουν. Γιατί το ΕΚΑΒ έχει βάλει δύο διαφορετικές αποστολές (τα επείγοντα και τις διακομιδές) στην ίδια μασχάλη. Οπότε και οι διακομιδές καθυστερούν (κανένα 24ωρο) και κόσμος πεθαίνει, λόγω της καθυστερημένης ανταπόκρισης (και ανεπαρκούς αντιμετώπισης) στα επείγοντα. Δηλαδή το ΕΚΑΒ δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της ίδρυσής του. Δηλαδή τρώει τα λεφτά του κράτους τζάμπα. Δηλαδή και σεις και γω, κακώς πληρωνόμαστε, όσο κι αν δεν μας αρέσει.
Και το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Ούτε ο Καραμανλής ήξερε το ΕΚΑΒ και την δουλειά του, ούτε ο Γιώργος και η Μαριλίζα περίμεναν να έρθουν στην κυβέρνηση για να ασχοληθούν με το ΕΚΑΒ. Αν δεν το φτιάξουμε εμείς, δεν θα το φτιάξει κανένας.
Ξεκαθαρίστε λοιπόν σαν συνδικαλιστική παράταξη, ποιο ΕΚΑΒ θέλετε και καντε προτάσεις ουσίας. Όχι γενικόλογες παπαριές.
Και εδώ θα κάνω μια παρένθεση για να δούμε τι σημαίνει πρόταση:
Ποια είναι η σημερινή κατάσταση και τι λάθη έχει.
Πως θα είναι η κατάσταση, μετά την εφαρμογή της πρότασης.
Ποιο είναι το κόστος εφαρμογής της πρότασης. Πως επηρεάζεται το ανθρώπινο δυναμικό.
Ποια οφέλη θα προκύψουν για τον πληθυσμό. Ποιο οικονομικό όφελος θα προκύψει.
Που εφαρμόζεται ήδη και με επιτυχία η πρότασή μου. Ποιες τροποποιήσεις προσαρμογής προτείνω.
Ποιο είναι το πλάνο εφαρμογής.
Αν μια πρόταση δεν απαντάει στα παραπάνω, είναι για πέταμα γιατί σήμερα δυστυχώς τα λεφτά τέλος. Το κράτος δεν πρόκειται να επενδύσει σε μια υπηρεσία που κοστίζει το διπλάσιο, από την αντίστοιχη της Ατλάντα (ίδια χαρακτηριστικά με την Αθήνα) και αποδίδει το 1/5. Και χωρίς να μετρήσουμε ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι ερωτήματα, όπως ποιος θα αναλάβει πρόεδρος, ποιοι θα πιάσουν καρέκλες, με το τι θα γίνει με την εκπαίδευση, το συνταξιοδοτικό, τις μεταθέσεις, τις προσλήψεις και ότι άλλο απασχολεί τον εργαζόμενο. Πρόταση καμία. Μόνο ερωτήσεις.
Τις ερωτήσεις τις κάνουν και οι Διασώστες. Από σας περιμένουν απαντήσεις. Αλλά τι να απαντήσετε, όταν σε ολόκληρη ανακοίνωση, η οποία θίγει τουλάχιστον 12 ζητήματα, δεν υπάρχει η λέξη Διασώστης.
Μοιραία λοιπόν σας επιστρέφεται το ερώτημα της ανακοίνωσής σας: Μήπως σας έχει ξεφύγει κάτι;
Υπάρχει βέβαια και μία πρόταση, την οποία έχετε κάνει σημαία, αυτή περί "ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ". Δεν έχει όμως τα χαρακτηριστικά που προανέφερα, οπότε δεν έχει αξία και απορρίπτεται. Απορρίπτεται και για έναν άλλο λόγο. Δεν προσφέρει τίποτα στον Διασώστη. Οι άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, δεν ενδιαφέρονται καν. Ο Διοικητικός, ο τεχνικός και ο εργάτης, σε όποιον Οργανισμό και να είναι, σε όποιο σωματείο και να ανήκουν, ένα τους απασχολεί. Ή μάλλον δύο: Η 13 και η 27 του μήνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΗ Ο ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ σημερα 2-12-09


ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Από σήμερα ξεκινά η νέα φάση του εμβολιασμού

γράφει
01/12/2009
Αποστολή σε φίλο/η
Επιπλέον προσλήψεις 1.000 γιατρών στο ΕΣΥ μέσα στο 2010 και αύξηση των κέντρων εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Από σήμερα, Τρίτη, ξεκινά η νέα φάση του εμβολιασμού, που αφορά την ηλικιακή ομάδα από 6 μηνών έως 49 ετών.
Εκτός από τους 1.000 γιατρούς που θα προσληθούν μέσω ΑΣΕΠ με τη διαδικασία του επείγοντος λόγω της έξαρσης του φαινομένου της νέας γρίπης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι στο νέο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής θα υπάρξει ρύθμιση για πρόσληψη άλλων 1.000 γιατρών στο ΕΣΥ εντός του 2010.
Συνολικά 250 θα είναι ειδικευμένοι, 606 θα καλύψουν οργανικές θέσεις, 35 θα προσληφθούν στο ΕΚΑΒ και 150 στα κέντρα υγείας.
Εξάλλου, αλλάζει το ανώτατο πλαφόν που αφορά στους μισθούς των γιατρών μαζί με τις εφημερίες μηνιαίως και από 5.150 ευρώ αυξάνεται σε 6.500 ευρώ. Το αίτημα των γιατρών είναι να μην υπάρχει πλαφόν.


στεργιόπουλος βασιλης (αντε καλο μηνα )

bela είπε...

Αλλαγή προέδρου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 9/12/2009
http://www.opengov.gr/home/?page_id=169