Translate

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Προτάσεις Σωματείου προς τη Διοίκηση 2

Από ιδρύσεως του Ελληνικού Δημοσίου, δεν υπάρχει διακήρυξη θέσεων κανενός Σωματείου, που να μην περιλαμβάνει το περίφημο δίπτυχο "προσλήψεις - αυξήσεις".
Έτσι και σήμερα διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Σωματείου μας, για τις προσλήψεις:

"Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού."


Πιο κάτω όμως διαβάζουμε:

"Εξορθολογισμός προσωπικού .Καταγραφή- Αξιολόγηση-Αξιοποίηση όλου του προσωπικού που:
 α) εργάζονται σε αλλότρια καθήκοντα.
 β)επιστροφή όλων των αποσπασμένων για τις ανάγκες της Υπηρεσίας
 γ)επιστροφή όλων των μετακινήσεων για τις ανάγκες της Υπηρεσίας
 δ)σαφής προσδιορισμός ικανού αριθμού προσωπικού στο πλάνο τουλάχιστον του ενός 24ωρου σταθμού και για 365 ημέρες τον χρόνο, σε ενιαίο πανελλαδικό πρόγραμμα εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.
 Πλήρωση όλων των κενών θέσεων στα ασθενοφόρα με πλήρη λειτουργία όλων των επειγόντων τομέων, κινητών μονάδων και μηχανών σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Υπηρεσίας.
 Κανένας νεοπροσληφθέντας σε άλλη θέση πλην ασθενοφόρου.
"



Πολύ σωστά και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να διαφωνεί, εκτός από αυτούς που θίγονται άμεσα.

Αυτά όμως τα αιτήματα, αν ικανοποιηθούν, μήπως αναιρέσουν το προηγούμενο για νέες προσλήψεις; Μήπως περισσεύουμε; Και πόσοι χρειάζονται για να καλύψουν τον σχεδιασμό της Υπηρεσίας; Και όταν έγινε αυτός ο σχεδιασμός, σε πόσους κατοίκους αναφέρονταν; Μήπως δεν ισχύει κανένας σχεδιασμός, όσο τα Ασθενοφόρα μας παριστάνουν τα ΤΑΞΙ και αφήνουν τον πληθυσμό ακάλυπτο σε περίπτωση επείγοντος; Ποιο κράτος θα καλύψει το κόστος λειτουργίας Κινητών Μονάδων, που κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα εκτελούν διανοσοκομειακές διακομιδές και στον ελεύθερο χρόνο τους ελέγχουν υλικές ζημιές σε τροχαία;

Μήπως λοιπόν, εδώ πρέπει να μπει το αίτημα για διαχωρισμό επειγόντων και μη; Γιατί καλό πράγμα η σύνθεση απόψεων, αλλά στο ΕΚΑΒ του αύριο συνάδελφοι δεν γίνεται να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Είχα γράψει τι είναι πρόταση και είμαι υποχρεωμένος να το ξαναγράψω.

Ποια είναι η σημερινή κατάσταση και τι λάθη έχει.
Πως θα είναι η κατάσταση, μετά την εφαρμογή της πρότασης.
Ποιο είναι το κόστος εφαρμογής της πρότασης. Πως επηρεάζεται το ανθρώπινο δυναμικό.
Ποια οφέλη θα προκύψουν για τον πληθυσμό. Ποιο οικονομικό όφελος θα προκύψει.
Που εφαρμόζεται ήδη και με επιτυχία η πρότασή μου. Ποιες τροποποιήσεις προσαρμογής προτείνω.
Ποιο είναι το πλάνο εφαρμογής.
Οτιδήποτε άλλο είναι σύνθημα και όχι πρόταση. Και στις μέρες μας, αν θέλουμε όχι να αναπτυχθούμε, αλλά να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, πρέπει όταν προτείνουμε να φροντίσουμε να είμαστε πειστικοί. Γιατί τα αιτήματα εγκρίνονται από τα κοράκια του ΔΝΤ. Και αν θέλεις να τους φρικάρεις από την αρχή και να γίνεις εχθρός τους, πες τους τις δύο μαγικές λέξεις: "προσλήψεις - αυξήσεις". Γιατί αυτοί ξεκινούν την μέρα τους, με τις λέξεις "απολύσεις - μειώσεις".
Για τις υπόλοιπες θέσεις της ανακοίνωσης του Σωματείου, θα επανέλθουμε σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: