Translate

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ποιος θα πάρει το βραβείο (και τι θα πάρουν οι υπόλοιποι;)

Θυμάστε συνάδελφοι σε τι ειδικεύονταν τα θέατρα που διοικούσαν το ΕΚΑΒ, μέχρι πριν από λίγο; Στις φιέστες. Την ώρα που διέλυαν το ΕΚΑΒ, μια και οι ίδιοι καλοπερνούσαν, έστηναν και καμιά παράσταση, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Και καλούσαν και τον Υπουργό τους να παρευρεθεί. Άλλο που δεν ήθελε κι εκείνος. Μία από τις ετήσιες παραστάσεις που έστηναν, έχει τον τίτλο "Βραβείο τιμής και μνήμης Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ".



Η θεατροδιοίκηση που το καθιέρωσε, όρισε ότι θα απονέμεται "σε τρεις εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, για προσφορά εξαιρετικών υπηρεσιών, κατά την τέλεση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος". Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν δίνεται σ' αυτόν που είναι ψηλός, αδύνατος και με μουστάκι. Ούτε σ' αυτήν που έχει ωραίο απ' αυτό. Ούτε σ' αυτόν που είναι ΝΔ, ούτε σ' αυτόν που είναι ΚΚΕ. Δίνεται συνάδελφοι στον υπάλληλο για πράξεις πέρα από τις συμβατικές του υποχρεώσεις και πάνω από το καθήκον, όπως αυτό ορίζεται τυπικά, αλλά και ΗΘΙΚΑ.
Δεν ξέρω ποιοι συνάδελφοι έχουν βραβευθεί, μέχρι σήμερα. Με το χέρι στην καρδιά, μια και δεν συνηθίζω να παρευρίσκομαι σε παράτες. Αν είναι για καμιά ταβέρνα το κουβεντιάζω. Μακάρι να το άξιζαν και σ' ανώτερα. Βγήκε άραγε ανακοίνωση η οποία περιέγραφε την συγκεκριμένη και διακεκριμένη και μοναδική πράξη, για την οποία βραβεύονται οι υπάλληλοι; Ή βγήκε καμιά γενικόλογη παπαριά, του στυλ "για την συνολική προσφορά του ....." και άλλες τέτοιες μαλακίες.
Αυτό βέβαια που μου την δίνει δεν είναι οι συνάδελφοι που πάνε και παίρνουν το βραβείο. Επιλογή τους είναι και καλά κάνουν. Αν το έδιναν σε μένα (γέλιο) θα τους το πέταγα στα μούτρα, γιατί δεν είναι δυνατόν να παραλάβω βραβείο από αυτούς που έχουν χρεωθεί με την διάλυση του ΕΚΑΒ και πολύ περισσότερο, με διώξεις συναδέλφων.



Μου την δίνουν αυτοί που τους προτείνουν και αποδεικνύουν, ότι παρ' ότι διοικούν κομμάτια του ΕΚΑΒ, βρίσκονται στον δικό τους κόσμο. Και τι προτείνουν; Δείτε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:



Τι βλέπετε σ' αυτό; Κάποιοι υπεύθυνοι δεν προτείνουν κανέναν. Ίσως θα προτιμούσαν να πάρουν το βραβείο οι ίδιοι. Κάποιοι γιατροί προτείνουν άλλους γιατρούς. Κάποιοι προτείνουν κάποιους Διασώστες γιατί κουράστηκαν παραπάνω και κάποιος προτείνει κάποιους, γιατί είναι παλιοί.
Και σαν φυσική συνέπεια αυτών των προτάσεων και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ το ΔΣ αποφασίζει να αναβάλει και να θέσει το ζήτημα σε νέες βάσεις. Γιατί όπως παρατηρήσατε συνάδελφοι κανένας (μην πω) δεν προτείνει κάποιον Διασώστη του ΕΚΑΒ Αττικής. Και κανείς δεν ντρέπεται. Γιατί αν ντρεπόταν θα γνώριζε, ότι η κούραση και η προσφορά 35 χρόνων ενός Διασώστη της επαρχίας, αντιστοιχεί σε ΕΝΑΝ χρόνο υπηρεσίας σε κεντρικό ασθενοφόρο της Αττικής. Α ή Β τομέα. Και δεν σχολιάζω παραπέρα.
Γιατί με κάποιους απ' αυτούς που σκοτώθηκαν ήμουν φίλος. Και σε κάποιων πήγα στην κηδεία. Και όσοι επιζήσαμε το οφείλουμε στην τύχη. Και κάποιοι έβγαλαν λεφτά απ' αυτό. Και κάποιοι έπρεπε να είναι στην φυλακή και δεν είναι. Και κάποιοι που προτείνονται για βραβείο, σ'αυτό το πρακτικό, έχουν ευθύνη για τον θάνατο των συναδέλφων. Και αυτό λέγεται ιεροσυλία.
Φτιάξτε το λοιπόν αυτό με τα βραβεία, ή καταργήστε τα. Γιατί έτσι όπως είναι δεν τα θέλουν, ούτε οι ζωντανοί, ούτε οι σκοτωμένοι.
(Χρόνια Πολλά Νίκο, Αληθώς Ανέστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: