Translate

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Προτάσεις Σωματείου προς τη Διοίκηση

Τις περίμενα καιρό τώρα και παρ' ότι δημοσιεύτηκαν πριν μέρες, βρήκα επιτέλους χρόνο να τις μελετήσω. Απευθύνονται στην Διοίκηση, η οποία είναι υποχρεωμένη να τις απορρίψει 100%, για λόγους που θα εξηγήσω σύντομα.
Για μένα έχουν ιστορικό ενδιαφέρον. Γιατί, τι ήταν μέχρι σήμερα το Σωματείο μας; Παλιότερα, ένα μείγμα αγροτοσυνδικαλιστών με φορείς παρωχημένης αριστερής συνθηματολογίας της μεταπολίτευσης. Ποιος ήταν ο στόχος; Το μερίδιο εξουσίας που θα κατάφερναν να αποσπάσουν από την Διοίκηση, η οποία τις περισσότερες φορές, τους το παραχωρούσε ευχαρίστως και έβγαζε πολλούς μπελάδες από το κεφάλι της. Παρ' ότι στον ίδιο πολιτικό χώρο, εμείς που βλέπαμε ένα άλλο ΕΚΑΒ και όχι άλλο ένα Δημόσιο τσιφλίκι, συχνά διαφωνήσαμε και πολλές φορές φορές συγκρουστήκαμε.
Για να έρθει η Δεξιά και μαζί της τα χειρότερα. Το Σωματείο των δούλων της Διοίκησης. Καλά να πάθουμε. Ο ΕΚΑΒίτης όμως δεν συγχωρεί, γι' αυτό και σήμερα με την ψήφο του άλλαξε τις ισορροπίες.
Τις θέσεις της σημερινής Διοίκησης του Σωματείου μας θα τις σχολιάσω λέξη προς λέξη, σε επόμενες αναρτήσεις. Μέχρι τότε και πολύ σοβαρά, να δώσω συγχαρητήρια στους συντάκτες του τελικού κειμένου. Που από συνδικαλιστές έγιναν πολιτικοί και κατάφεραν σε ένα κείμενο, να συγκεράσουν τις απόψεις όλων των παρατάξεων και όλων των τάσεων. Είναι ένα αποτέλεσμα που έρχεται με τρέξιμο, πίεση και άγχος. Το γιατί δεν θα ωφελήσει σε τίποτα θα το δούμε μαζί και με αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: