Translate

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Προτάσεις Σωματείου προς τη Διοίκηση 5 - Επίδομα στολής

Διαβάζουμε λοιπόν στις προτάσεις του Σωματείου μας, για το συγκεκριμένο ζήτημα:

"Καταβολή άμεσα του επιδόματος στολής(έτη 2009-2010) και αλλαγής του σε αντικατάστασης και διατήρησης. Αντίστοιχη επέκταση του και στο προσωπικό του Συνεργείου και τις καθαρίστριες."
Την ίδια πρόταση θα έκανα κι εγώ, με μία διαφορά: Εάν το προσωπικό του ΕΚΑΒ, δικαιούταν επίδομα στολής. Γιατί η πικρή αλήθεια συνάδελφοι, είναι ότι δεν το δικαιούμαστε. Ποιοι το δικαιούνται; Οι ένστολοι. Προσέξτε λέω οι ένστολοι, όχι οι 'ολίγον ένστολοι'.
Για να θεωρείται το προσωπικό μιας υπηρεσίας ένστολο, αυτό ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.
Περιγράφεται από τι αποτελείται η στολή και περιγράφεται ακριβώς πως αυτή φέρεται, ανάλογα με την περίσταση και την εποχή.
Δεν γίνεσαι ένστολος ούτε γιατί γουστάρει η Διοίκηση, ούτε γιατί γουστάρεις εσύ.
Τους πραγματικούς ένστολους, τους βλέπουμε στο δρόμο. Είτε λέγονται Αστυνομικοί, είτε Στρατιωτικοί, είτε Αεροσυνοδοί. Εμείς είμαστε κλόουν και δεν μπορεί και κανένας να μας βάλει χέρι, γιατί τα παραπάνω είναι σε γνώση της Διοίκησης.
Τι είναι λοιπόν αυτό το επίδομα στολής, που γίνεται πινγκ πονγκ, τρία χρόνια τώρα;
Είναι μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που ΠΑΡΑΤΥΠΑ βαφτίστηκε "επίδομα στολής". Μία τσόντα στο εισόδημα μας.
Επειδή λοιπόν στο Υπουργείο γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να μας το δώσουν, το τραβάνε όσο πίσω παίρνει.
Βέβαια έχουν εκτεθεί και κάποια στιγμή ίσως αναγκαστούν να μας το δώσουν. Τίποτα όμως δεν τους υποχρεώνει να μας το δίνουν κάθε χρόνο, ως επίδομα αντικατάστασης και διατήρησης. Γιατί ξέρουν - τρίτη φορά θα το πω - ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν είναι ένστολο. Γιατί αν ήταν, θα φορούσαν στολή όλοι και όχι όποιος γουστάρει.
Και εδώ θα πω την κακία και συγνώμη, αλλά το κουβεντιάζουμε στα πηγαδάκια και όλοι οι συνάδελφοι που δουλεύουν στο δρόμο είναι ενοχλημένοι.
Γιατί κάποιοι (πάρα πολλοί), έχουν να φορέσουν στολή, από την εποχή της μπλούζας. Από τότε είναι μέσα. Τι επίδομα στολής θα πάρουν; Κανένα τζινάκι και κανένα πόλο να τους πάρουμε. Τι το θέλουν λοιπόν το επίδομα αυτοί; Γι΄αυτό που προανέφερα: Τσόντα στο εισόδημα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεια σου συναδερφε και μπραβο για ολα αυτα που γραφεις και περιγραφεις με ωραιο τροπο ,σωστα πραγματα ,απλα οσο αφορα για το επιδομα στολης θα συμφωνησω και σε αυτο μαζι σου οτι μπορει να μην το δικαιουμαστε αλλα θελω να επισημανω οτι αν θελουμε αποδοχη σεβασμο αξιοπρεπεια και επαγγελματισμο σε αυτο που υπηρετουμε πρεπει και εμεις οι ιδιοι να το κερδισουμε αυτο,και ενας απο τους τροπους που μπορουμε να το κερδισουμε ειναι οταν πηγαινουμε στη δουλεια μας να ειμαστε καθως πρεπει με την στολη μας,οχι με οτι να ναι ο κοσμος τα μετραει αυτα.πρεπει να κερδισουμε το σεβασμο.

Ανώνυμος είπε...

για τα 'νεα'-νεα προσωπα του γραφειου.κιν,τι εχεις να μας πεις???????????????ο κολλητος-του κολλητου-'ο κολλητε!!!!!!!!!!!!