Translate

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Εργατοπατερισμός και ασχετοσύνη

Αυτός είναι ο χειρότερος συνδυασμός. Και στο ΕΚΑΒ έχουμε επάρκεια και από τα δύο.
Τροχαίο σοβαρό χθες στην Ημαθία με 3 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, το οποίο μεταδόθηκε από όλα τα μέσα και όλα τα blog:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=185759
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/19835/thanatifora-sugrousi-fortigou-me-touristiko-leoforeio/
Ο Τριανταφυλλόπουλος όμως δημοσιεύει δύο ρεπορτάζ. Ένα το αρχικό με την περιγραφή του συμβάντος: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=158611&cid=4 και άλλο ένα στο καπάκι: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=158791&cid=4, όπου σχολιάζει:
"Την ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έχει απαξιωθεί πλήρως από τη χρόνια πολιτική και παραπολιτική κατάσταση της χώρας, αποκάλυψε το δυστύχημα στην περιοχή Γιδά της Βέροιας."
Πως του ήρθε αυτό; Σιγά να μην άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, έκανε δηλώσεις για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στην Ημαθία.
Και ποιο ήταν το πρόβλημα; Ότι η Ημαθία έχει μόνον 3 ασθενοφόρα. Γι' αυτό στο τροχαίο πήγαν ασθενοφόρα από την Θεσσαλονίκη και συνάδελφοι εκτός βάρδιας εθελοντικά.
Τι αγνοεί ο συνδικαλιστής των βορείων προαστίων του ΕΚΑΒ;
Ότι ένα συμβάν με 50 θύματα στην επαρχία, δεν λέγεται τροχαίο, αλλά καταστροφή. Δεν αντιμετωπίζεται με ασθενοφόρα μεταφοράς ουρολογικών περιστατικών, αλλά με Τμήματα Αντιμετώπισης Καταστροφών. Αυτό σ' όλο τον Κόσμο, εκτός από την Ελλάδα που τα πάντα αντιμετωπίζονται με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.
Αυτός ήταν ο συνδικαλισμός του 1974, αυτός παραμένει και το 2011.
Αν τα ασθενοφόρα στην Ημαθία δεν ήταν 3, αλλά 10, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε. Πάλι θα έρχονταν από την Θεσσαλονίκη. Έτσι γίνεται σε όλον τον κόσμο. Οι γειτονικοί νομοί βοηθούν. Τα πλησιέστερα ασθενοφόρα αντιμετωπίζουν τα πιο επείγοντα από τα θύματα.
Και ξαναρωτώ: Αν η Ημαθία είχε 10 ασθενοφόρα, θα ήταν διαθέσιμα; Ή θα ήταν απασχολημένα σε μεταφορές πονοκεφάλων και φαγούρας του πρωκτού;
Όσο για την εθελοντική προσφορά των συναδέλφων, η απάντηση είναι η ίδια: Έτσι γίνεται σε όλον τον Κόσμο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Όταν ο συνδικαλιστής συνομίλησε με την Υπουργό Υγείας κα Ξενογιαννακοπούλου, όπως περήφανα δηλώνει, ποια ζητήματα της έθεσε; Να ανοίξει τομέας στην Πτολεμαΐδα; Αυτό ήταν το πρόβλημά του;
Άραγε της μίλησε για διαχωρισμό επειγόντων και μη; Για κατηγοριοποίηση των ασθενοφόρων; Για καθιέρωση πρωτοκόλλων διαλογής στο συντονιστικό κέντρο και αντίστοιχων αντιμετώπισης στα ασθενοφόρα;
Γιατί έτσι όπως δουλεύουμε σήμερα, στην Αθήνα των 50 ασθενοφόρων και 200 να βγάλουμε δεν φτάνουν. Πάλι τα επείγοντα θα πεθαίνουν.
Και τέλος ελπίζω να έριξε μια ματιά στη φωτογραφίες που δημοσίευσε το zougla.gr μαζί με την συνέντευξή του. Και να είναι σε θέση να κάνει και ένα σχόλιο για την εμφάνιση των συναδέλφων. Να μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δουλεύουν με τα πουκάμισα έξω. Τόσο πολύ χόντρυνε ο κώλος τους και θέλουν να κρύψουν την περιφέρειά τους; Είδε την εμφάνιση των πυροσβεστών στο συμβάν; Ή μήπως εκείνοι δεν ίδρωσαν;
Και για τον άλλον με το τζιν τι θα μας πει; Δεν πήρε το επίδομα στολής; Ή θεωρεί ότι με τα πολιτικά είναι πιο όμορφος; Για γκόμενες πήγε στο περιστατικό;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πιστευω οτι το ΕΚΑΒ θα επρεπε να ειχε εναν υπευθυνο σαν δελτιο τυπου σαν κυβερνητικο εκπροσωπο ας πουμε ο οποιος θα καλουσε τους δημοσιογραφους και θα εδινε απαντησεις και καθε περιστατικο οπως της ημαθειας για παραδειγμα, να ξερει ο κοσμος την αληθεια και οχι του καθε ασχετου δημοσιογραφου τα ρεπορταζ

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Είναι γνωστό ότι το ΕΚΑΒ διαθέτει εκπρόσωπο τύπου, ο οποίος μάλιστα κάνει πολύ καλά και πολύ σοβαρά την δουλειά του.
Στις σημερινές συνθήκες όμως, αυτό φαίνεται να μην επαρκεί. Το ζητούμενο είναι λοιπόν, η δημιουργία ενός σύγχρονου Γραφείου Τύπου, αντίστοιχου αυτού που ήδη διαθέτει η ΕΛΑΣ και η ΠΥ.
Ο δημοσιογράφος, πρώτα λέει αυτά που θέλει να πει και πολύ αργότερα, όταν ήδη έχουν δημιουργηθεί οι εντυπώσεις, ζητάει την άποψη του ΕΚΑΒ. Και πάντα παρεμβάλει αρνητικά σχόλια συνδικαλιστών, οι οποίοι νομίζουν ότι ωφελούν την συνολική προσπάθεια, ενώ αντίθετα παίζουν με αφέλεια το παιχνίδι κάποιων, που πληρώνονται για να ισοπεδώνουν προσπάθειες χιλιάδων υπαλλήλων.