Translate

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αδερφές και παλικάρια....

Μάθανε ότι μαμιόμαστε... πλακώσανε κι οι γύφτοι.
Τι θα γράψω και ξεκινάω έτσι; Για Νοσηλευτές!
Λόγω της δουλειάς μας, γνωρίζουμε πολλούς. Εγώ προσωπικά, τους περισσότερους τους θεωρώ καθημερινούς ήρωες, 'οπως και τους συναδέλφους μου και άλλες κατηγορίες υγειονομικών. Γιατί είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους, αμείβονται με ψίχουλα, βγάζουν δουλειά για 5 και από την άλλη τρέχουν σε δυο και τρεις δουλειές, γιατί έχουν και οικογένεια.
Έχουν όμως και κάτι κέρατα ανάμεσά τους, που μου γυρίζουν τ' άντερα. Κάτι κομπλεξικούς που έχουν κόλλημα με την εξουσία.
Οι Νοσηλευτές που λέτε, διοικούν τα νοσοκομεία. Κι αυτό γιατί οι γιατροί δεν ασχολούνται, επειδή είναι κολλημένοι στην επιστήμη. Που και που βέβαια, σκάει κανένας γιατρός τρελαμένος και τους στέλνει για τσάι. Έχουν που έχουν το κόμπλεξ κατωτερότητας, επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν τον διακριτό ρόλο γιατρών και νοσηλευτών, όταν τους την λες τρελαίνονται.
Αυτή η κατηγορία Νοσηλευτών ψάχνει κόσμο να τον διοικήσει. Με αγωνία και επιμονή.
Εδώ και πολλά χρόνια έχουν ανακαλύψει το ΕΚΑΒ. Εύκολα πράγματα. Το ΕΚΑΒ έχει Οργανισμό Νοσοκομείου. Δεν έχει Διεύθυνση Διασωστών, αλλά Διεύθυνση Νοσηλευτικής. Το τέλειο θύμα.
Δεν θα γράψω τι έχουμε τραβήξει όλα τα χρόνια, απ' αυτή την Διεύθυνση. Ο Τζαγκαράκης με τόσα στραβά που έκανε στο ΕΚΑΒ, είχε ένα καλό. Τους νοσηλευτές δεν τους πήγαινε με την καμία. Και την θέση, όταν άδειασε την άφησε κενή, για να μην τον ζαλίζουν. Δεν την κατάργησε όμως. Και όταν άλλαξαν τα πράγματα, ήρθε η Σοφία και στρογγυλοκάθισε. Η Σοφία έφυγε, αλλά το πάρτι συνεχίζεται.
Γιατί τώρα κάποιος (κάποια) νοσηλευτής κάνει προτάσεις για το ΕΚΑΒ.
Διαβάζουμε λοιπόν στο (γνωστό) blog tromaktiko:
Μήπως ο κ Υπουργός θα πρέπει να εξετάσει την συγχώνευση του ΕΚΑΒ με τα Τμήματα επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων.
Κυρίως στην περιφέρεια τα παραρτήματα και οι τομείς του ΕΚΑΒ στεγάζονται στα Νοσοκομεία . Το προσωπικό να μεταταχθεί στα νοσοκομεία και να μην έχουμε αφ΄ενός την κακοδιοίκηση από το ΕΚΑΒ και τους ανεξέλεγκτους υπαλλήλους από την υδροκέφαλη Κεντρική Διοίκηση, αλλά αφ΄ετέρου τα ασθενοφόρα οχήματα να στελεχώνονται ανάλογα με την κλήση με το εξειδικευμένο για το περιστατικό προσωπικό από τα ΤΕΠ .
Ας δουν οι σύμβουλοι του Υπουργού Υγείας , τα προγράμματα προνοσοκομειακής φροντίδας της Γαλλίας ,της Σουηδίας της Ιταλίας ή της Ισπανίας έστω κτλ και τότε μήπως πρέπει να επανεξετάσει την παρούσα κατάσταση του ΕΚΑΒ.
Με τους υπαλλήλους να κοστίζουν περισσότερο από τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και με προσφορά παρεχόμενης φροντίδας κάτω του μέσου όρου , για να μη πω κάτω από την βάση.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Και σε επόμενη ανάρτησή της:

Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν πρωτόκολλα διαλογής των περιστατικών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ . Πρωτόκολλα που δεν είναι βέβαια δυνατόν να εφαρμοστούν από πληρώματα ασθενοφόρων αποφοίτους του ΙΕΚ αλλά από γιατρούς και Νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην διαλογή των περιστατικών.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΧΟΝΕΥΣΕΙΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΕΠΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ,ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ,ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΟΙ ΔΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΣΑΚΟΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Τι θέλει τώρα αυτή από την ζωή μας; Θα σας πω αμέσως: Να μπει από την πίσω πόρτα και να μας ανέβει στο σβέρκο. Να αντικαταστήσει τους άχρηστους, τεμπέληδες, λουφαδόρους Διασώστες, με επιστήμονες Νοσηλευτές. Και να διαλυθεί το ΕΚΑΒ στην Επαρχία, οι Διασώστες να μεταταγούν στα Νοσοκομεία και να κάνουν τους οδηγούς στους Νοσηλευτές.
Η απάντηση έχει δύο σκέλη:
Πρώτον, επιστημονικά: πουθενά στον κόσμο δεν γίνονται αυτά που λέει, ούτε καν στις χώρες που αναφέρει.
Δεύτερον, Ελληνικά: Θα πάρει τα τέτοια μας.
Αυτό που με απασχολεί είναι άλλο. Γιατί εμείς σαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και σαν Σωματείο, δεν σταματάμε να ασχολούμαστε με μαλακίες και δεν κοιτάμε να θωρακίσουμε το επάγγελμά μας; Η λύση είναι μία: Κατάργηση της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής από τον Οργανισμό του ΕΚΑΒ και των οργανικών θέσεων Νοσηλευτών. Αυτούς που έχουμε, είναι καλά παιδιά και τους θέλουμε. Να τους κρατήσουμε σε προσωποπαγείς θέσεις, μέχρι να πάρουν σύνταξη.
Άλλους καριόληδες, να βγάζουμε εμείς τη δουλειά και αυτοί να το παίζουν διοίκηση, δεν θέλουμε. Τελεία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αλλο νοσηλευτης και αλλο ο διασωστης, αυτο ειναι κατι που δεν το εχουν καταλαβει μερικοι.
θεωρω οτι το επαγγελμα μας ειναι 3 σε 1 δηλ.και τραυματιοφορεις ειμαστε και οδηγοι και νοσηλευτες τραυματος ,
δεν μπορω να καταλαβω γιατι οριζμενοι προσπαθουνε να θεωρουνε οτι ενας νοσηλευτης αοριστου μαθησης ΔΕ λυκειου να συγκρινη τα 2 χρονια του ιεκ εκαβ και αυτο το ξερουν και αυτοι ,το εχω ακουση και απο πολλους αυτα που ξερουμε εμεις μετα την σχολη εντυπωσιαζει και τους γιατρους ακομα .ο καθε ενας νομιζω να κοιταξει το χωρο που σπουδασε και πρεπει να εργαζεται γιατι ο χωρος του εκαβ ειναι για μαχημους επαγγελματιες που εχουν ικανοτητα να κανουν τα 3 επαγγελματα σε 1, οσο καλος και να ειναι ενας νοσηλευτης στη δουλεια του ,οταν δεν μπορει να σηκωση ενα φορειο η δεν μπορει να οδηγηση γρηγορα και με ασφαλεια και δεν εχει εκπαιδευτη σε προνοσοκομειακη φροντιδα ασθενους ,τοτε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ.

κωστας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κυριάκο συμφωνώ μαζί σου (όπως και παλαιότερα) –Δεν είναι δυνατόν το 90% τον εργαζομένων στο ΕΚΑΒ να είναι διασώστες και ο Διευθυντής τους να είναι Νοσηλευτής -ρια, ένα αναρμόδιο άτομο , μόνο και μόνο γιατί η θέση απαιτεί ανώτερο πτυχίο.
Σε απάντηση μου στην ανάρτηση της Κυρίας -ου , έχω να της απαντήσω ότι (το έχει χαμένο καντάρια) αν πιστεύει όλα αυτά που γράφει!!!!!!!
Από προσωπική εμπειρία αναφέρω ότι στο Βόλο , πριν ανοίξει παράρτημα του ΕΚΑΒ (άνοιξε το 1995), εργαζόταν οι υπάλληλοι μαζί με υπαλλήλους του Νοσοκομείου χρησιμοποιώντας από κοινού τα ασθενοφόρα .
Το τηλεφωνικό κέντρο και ο συντονισμός γινόταν αποκλειστικά από το Νοσοκομείο και μάλιστα από το Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΕΠ .
Αν τα πράγματα πήγαιναν καλά ;;;;;;;;; δεν έχει παρά να ανατρέξει στις τοπικές εφημερίδες να δει πριν από το 1995 πόσες καταγγελίες υπάρχουν και πόσες υπάρχουν μετά..
Τώρα περί Διοίκησης – Στελέχωσης του ΕΚΑΒ με Νοσηλευτικό προσωπικό , δεν διαφωνώ με το σκεπτικό αυτό αν και εφόσον διδάσκονται τα μαθήματα του ΙΕΚ ΕΚΑΒ και υπάρξει ειδικότητα Διασώστης , - με την παρούσα κατάσταση στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής και την υλη που διδάσκονται δεν υπάρχει περίπτωση να επανδρώσουν ασθενοφόρο ως πεφωτισμένοι επιστήμονες.
Στεργιόπουλος Βασίλειος