Translate

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Η χρονιά του Δράκου

Τελευταίες μέρες του '10, όλοι έχουν εγκατασταθεί στα τηλεπαράθυρα και αναλύουν τι θα μας συμβεί την νέα χρονιά. Το ίδιο θα συνεχίσουν και τις πρώτες μέρες του '11. Ο καθένας κάνει τις προβλέψεις του, κατά πως τον συμφέρει. Άλλοι προβλέπουν ότι θα καταστραφούμε και άλλοι ότι θα πάμε μπροστά.
Τις ίδιες προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε κι εμείς για το ΕΚΑΒ. Ο Οργανισμός είναι μια μικρή κοινωνία, κομμάτι του κράτους και έχει όλα τα στοιχεία του.
Εγώ δεν θα κάνω πρόβλεψη. Θα πω με σιγουριά, τι πρόκειται να μας συμβεί.
Θα γίνει αυτό που εμείς θα αποφασίσουμε. Θα συνεχίσουμε να ανεμίζουμε την δημοσιοϋπαλληλική σημαία, ή θα μιλήσουμε για πρόοδο και ανάπτυξη; Άλλωστε, όσοι πίστευαν ότι το Δημόσιο είναι κάστρο απόρθητο, διαψεύδονται καθημερινά.
Η νοοτροπία, "φιλάω κατουρημένες ποδιές για να γίνω Δημόσιος Υπάλληλος και μετά αράζω και μετά τις ξαναφιλάω, για να διορίσω τα παιδιά μου και μετά τα εκπαιδεύω να φιλάνε κι εκείνα", ανήκει στο χθες.
Από μας εξαρτάται λοιπόν. Και από την γενικότερη κατάσταση βέβαια, στην οποία θα βρεθεί η χώρα. Γι' αυτό την ευθύνη θα έχουν οι πολιτικοί. Κι αυτοί πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Και σωστά ο κος Φαήλος Κρανιδιώτης, σύμβουλος του κου Σαμαρά παρατηρεί, ότι πέρασε η εποχή των ντιντήδων και καλεί τον Πρόεδρο της ΝΔ, να τους απομακρύνει από το κόμμα του: http://www.antinews.gr/?p=77555#comment-597860  Αν τον ακούσει και καταφέρει να τους καθαρίσει, ας κάνει μια βόλτα κι από τα άλλα κόμματα. Ας περάσει κι απ' το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε κι εμείς να του δώσουμε.
Εγώ θα δημοσιεύσω ένα βιντεάκι που με συγκινεί κάθε φορά που το βλέπω.
Κυκλοφορεί στο Youtube και στα blogs, ιδιαίτερα μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή από τους διαδηλωτές, στο Σύνταγμα.
Συνοδεύεται με αναφορές και σχόλια, για κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι κυκλοφορούσαν χωρίς μπράβους, συνοδείες, παρατρεχάμενους. Ταξίδευαν τρίτη θέση, στο κατάστρωμα. Και είχαν χρόνο να συζητάνε με τους κοινούς θνητούς. Ακόμη και με πιτσιρίκια που δεν ψηφίζουν.
Το ζήτημα βέβαια, δεν είναι στο "που ήμασταν και που φτάσαμε", αλλά στο που θα πάμε!
Καλή χρονιά, σε όλους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε συναδερφε Κυριακο.Καλη χρονια.Θα ηθελα να αναφερθεις στο θεμα των 40 περιπου νεων προσληψεων που ηταν να ορκιστουν μεχρι 31/12/2010 και εξαιρεθηκαν τελευταια μερα γιατι οπως το υπουργειο ειπε "η ειδικοτητα πληρωμα ασθενοφορου" ανηκει στις διοικητικες ειδικοτητες και οχι στις παραιατρικες.Καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο.Δυστυχως η διοικηση και το σωματειο περισσοτερο ή δεν εχει παρει ειδηση τι εγινε ή κωφευει υποπτα. Μετα απο αυτο γινεται φανερο οτι αφενος δεν μας θεωρουν υγειονομικους αρα ουτε επειγουν προσληψεις σε εμας αφετερου θα γεμισουμε διοικητικους απο τις ΔΕΚΟ μιας και εμεις ημαστε..διοικητικοι συμφωνα με το υπουργειο.

Χρήστος Ξυθάλης είπε...

Το χειρότερο είναι ότι ενώ ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει πρόβλημα το υπουργείο δεν ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία ώστε να ειδοποιήσουν τους επιτυχόντες! Αυτή τη στιγμή όλα τα υπάρχοντά μου είναι πακεταρισμένα για μετακόμιση γιατί περίμενα ότι από στιγμή σε στιγμή θα με ειδοποιούσαν για ορκωμοσία από το ΑΧΕΠΑ το οποίο με διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον διορισμό! Το γραφείο προσωπικού τελικά ενημερώθηκε από εμένα ότι τα χαρτιά μου δεν πήραν έγκριση!

Ανώνυμος είπε...

καλη χρονια κυριακο σε εσενα και την οικογενεια σου . Οι επιθυμιες σου ευχες μου ελπιζω τα πραγματα θα πανε καλυτερα απο οτι φαινονται στην ανατολη του 2011 . Ολα καλα θα πανε ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ μην το ξεχνας

Ανώνυμος είπε...

Τι ψάχνεις ρε Κυριάκο με το βιντεακι;
Μην ξεχνάς πως αν αναλάμβανε ο Γεννηματάς την διακυβέρνηση μιας χρεοκοπημένης χωράς θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση απο τον κόσμο
Αυτό που βλέπω είναι οτι αρκετοί που πίστεψαν τότε στην “αλλαγή” χωρίς προσωπικά συμφέροντα και φαγοποτια -όπως έπραξε και έδωσε το παράδειγμα ο Αντρέας ηγέτης του κινήματος- αυτοί λοιπόν σήμερα νιώθουν προδομένοι

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Τι ψάχνω; Ψάχνω ευκαιρία να θυμίσω σε μερικούς από τους από πάνω, ότι το Κίνημα δεν είναι αυτών που το πήραν και το πήγαν στην Εκάλη και το Κολωνάκι. Και αν αγριέψει περισσότερο ο κόσμος, αυτό που έπαθε ο Χατζηδάκης δεν είναι τίποτα.
Και το ξέρει αυτό ο Γιώργος, γι' αυτό φωνάζει κάθε βδομάδα στο υπουργικό "να πάνε κάποιοι φυλακή".
Αλλά κάποιοι κάνουν τους κουφούς εκεί μέσα. Γιατί έχει αφήσει κατάλοιπα, από την εποχή του Σημίτη.
Και ψάχνω ευκαιρία να δηλώσω και στους από κάτω, ότι οι εποχές άλλαξαν. Να αφήσουμε τα ρουσφετάκια, να σοβαρευτούμε και να κοιτάξουμε τη δουλειά μας.
Γιατί από όλη την ιστορία της διαφθοράς, εμείς κερδίσαμε ένα ρεπό, μια άδεια, μια μετάθεση και τώρα δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα.
Οι από πάνω όμως φτιαχτήκανε με περιουσίες, που δεν τρώγονται ούτε σε 500 χρόνια.
Αυτό ψάχνω.