Translate

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος και πάω για καύσιμα.


Κάποια στιγμή θα έσκαγε κι αυτό. Εγώ προσωπικά δεν το περίμενα, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε στο ΕΚΑΒ, ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Όποτε θέλει δουλεύει, όπως θέλει δουλεύει. Ότι να ναι υλικά αγοράζουμε, με C130 μεταφέρουμε ασθενείς, είτε με 20, είτε με 50 αυτοκίνητα, η ίδια δουλειά βγαίνει. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι μέσα, ποιοι είναι έξω, ποιοι δουλεύουν 24ωρο, πως χρεώνονται οι βάρδιες, πόσες ώρες παίρνουν οι μεν και πόσες οι δε. Ποιοι είναι αποσπασμένοι και που. Ποιοι πήραν μετάθεση και πως.
Την πρώτη μέρα έμεινε κρυφό, την δεύτερη που μαθεύτηκε η σύλληψη των συναδέλφων, μέτρησα ταυτόχρονη δημοσίευση σε 56 blogs. Πουλάει ο αμαρτωλός Δημόσιος Υπάλληλος. Ο Δημόσιος Υπάλληλος που δουλεύει σαν μαύρος σε φυτεία του Νότου και βάζει και λεφτά από την τσέπη του, πουθενά.
Και να ξεκαθαρίζουμε και ένα πράγμα για τους συναδέλφους που συνελήφθησαν: Δεν τους συλλάβαμε εμείς. Ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους να τα βρουν με την Δικαιοσύνη και με την Υπηρεσία. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι έσφαλαν και πρέπει να πληρώσουν και κανείς τους δεν θα ισχυριστεί ότι αδίκως κατηγορούνται.
Εδώ που τα λέμε, δεν έγιναν και ιδιαίτερα σχόλια. Φαίνεται πως μ' αυτή την ιστορία πολλοί είναι σφιγμένοι. Και περιμένουν να σιγουρευτούν ότι, δεν θα τους πάρουν τηλέφωνο από κανένα Α.Τ., για να βγούνε μετά να παριστάνουν τις παρθένες. Το κόλπο με τα καύσιμα, προφανώς δεν το ανακάλυψαν οι συνάδελφοι που συνελήφθησαν "κλέπτοντες οπώρας". Κάποιος είπε σε ένα πηγαδάκι πως κανονικά "πρέπει να φέρουμε πίσω και τους συνταξιούχους και να τους πάρουμε την σύνταξη". Αυτό τα λέει όλα. Τι άλλο αναφέρθηκε; Για συναδέλφους που χρέωναν επιπλέον λίτρα και μετά περνούσαν με το ΙΧ τους και έβαζαν το περίσσευμα, για βενζινάδικο που κρατούσε και τεφτέρι με τις υπερχρεώσεις, για έρευνα που έγινε και απέδειξε ότι "το ασθενοφόρο έκαιγε 60 λίτρα στα 100 χιλ. επειδή κρύωναν και είχαν αναμμένη την μηχανή" και πολλά άλλα.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Στην Επαρχία τι γίνεται; Εκεί όλα καλά;
Το πραγματικό ερώτημα για μένα είναι άλλο. Με τους θεσμούς στο ΕΚΑΒ τι γίνεται; Μήπως δουλεύει ακριβώς όπως και το υπόλοιπο Δημόσιο;
Να αναδημοσιεύσω σ' αυτό το σημείο, ανάρτηση συναδέλφου στο fb:


καύσιμα, γάντια, αιμοστατικοί επίδεσμοι, πατς, πετρέλαιο θέρμανσης, προμήθειες υλικών, εξοπλισμού, διαγωνισμοί ασθενοφόρων, ΜΑΝΤΟΣ, ανταλλακτικά, ανακαινίσεις χώρων, ελαστικά, γραφεία, καρέκλες, εκτός έδρας, στρώσιμο κινητήρα, πειρατεία, ιδιωτικά ασθενοφόρα, άδειες ιδιωτικών, συντηρήσεις εγκαταστάσεων, μεταθέσεις, μετακινήσεις, διοικήσεις, ΤΕΤΡΑ, σύστημα εντοπισμού θέσης, νέο τηλεφωνικό κέντρο, ALITALIA, αγορά ελικοπτέρων, συντήρησή τους, αγορά αεροσκαφών piaggio, πτώσεις ελικοπτέρων, συμβάσεις προμηθευτών, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, προϊστάμενοι, γραμματείς και φαρισαίοι.......ΑΣ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ


Μ' αυτή την φωτογραφία συνοδεύει την ανάρτησή του ο συνάδελφος και προφανώς αναφέρεται στους θεσμούς.
Όλα αυτά που γράφει, μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας. Όλα αυτά πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να τα λύσουμε ... χτες.
Με την σύλληψη κάποιων συναδέλφων κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί. Ούτε της κλοπής καυσίμων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας προσθεσω κι εγω το "γυναικες συναδελφων εν μια νυκτι διοικητικοι υπαλληλοι απο πληρωματα".........μπουρδελο ελλας και εκαβ..........

Ανώνυμος είπε...

Με πληρη σεβασμο στο τεκμηριο αθωοτητας του καθε κατηγορουμενου μεχρι να τελεσιδικησει η περιπτωση του, ηθελα να αναρρωτηθω αν θα υπαρξουν κυρωσεις (ποινικες και διοικητικες) για τους εν λογω υπαλληλους αν/οταν βρεθουν ενοχοι, η θα παρεμβουν ως συνηθως τα εκκεντρα κεντρα και θα βρεθουν να σφυριζουν κλεφτικα αναμεσα μας χωρις να τρεχει καστανο.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Άσχετα με το τελευταίο συμβάν, εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η τιμωρία είναι ταμπού. Όχι στο ΕΚΑΒ, αλλά σε όλο το Δημόσιο.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από παραπτώματα (και ταυτόχρονα ποινικά αδικήματα).
Κλοπές.
Εγκατάλειψη ασθενούς.
Ασέλγεια.
Παρενόχληση σεξουαλική.
Τραγουδίστριες - Πουτάνες - Τραβεστί στο ασθενοφόρο.
Εγκατάλειψη υπηρεσίας.
Μέθη.
Χαρτοπαιξία.
Θάνατος από αμέλεια.
Και τόσα άλλα. Όλοι αυτοί σφυρίζουν κλέφτικα ανάμεσά μας.
Αν εξετάσουμε την βαρύτητα των παραπτωμάτων, αν οι τελευταίοι τιμωρηθούν δικαιούνται να διαμαρτύρονται ότι αδικήθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω οτι εχεις αδικο δεν μπορω......

Και αυτο ειναι το προβλημα μας. Για τα παντα υπαρχει μια δικαιολογια και οταν ερθει η στιγμη της αναληψης τον ευθυνων των πραξεων και των παραληψεων μας ολοι την βγαζουν λαδι