Translate

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τι πρόβλημα έχουν οι Διοικήσεις του ΕΚΑΒ;

Αυτό αναρωτιόμουν όλα τα χρόνια. Μια χαρά έξυπνοι άνθρωποι διορίζονταν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι. Όσο καιρό και να κάθονταν στην καρέκλα, με τίποτα δεν έπαιρναν μπροστά. Με τίποτα να καταλάβουν, τι είναι αυτό που πρέπει να φτιάξουν.
Με τα χρόνια κατάλαβα. Όποιος αναλαμβάνει, πιστεύει ότι το ΕΚΑΒ είναι ένας οργανωμένος και ανεπτυγμένος Οργανισμός. Πιστεύει ότι οι προηγούμενοι απέτυχαν, γιατί επέτρεψαν την κακοδιαχείριση και τώρα που ανέλαβε αυτός, θα βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Και αρχίζει τις διορθώσεις. Διορθώσεις οι οποίες πράγματι χρειάζονται.
Δεν μπορεί όμως ποτέ να αντιληφθεί, πως στην πραγματικότητα αυτό που κάνει είναι να διαχειρίζεται την κρίση. Και με τον καιρό, αντί να δώσει λύση στην κρίση, μεταβάλλεται και ο ίδιος σε συστατικό στοιχείο της.
Και συνεχίζει να αναρωτιέται τι φταίει και όλες του οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό.
Φταίνε τα Πληρώματα που είναι φυγόπονοι του λέει κάποιος. Πολύ ωραία, να βάλουμε GPS, να το λύσουμε αυτό. Και γιατί δεν άλλαξε κάτι;
Φταίνε τα Πληρώματα που κάνουν μαύρες βάρδιες του λέει άλλος. Πολύ ωραία, να φωνάζουμε μέσα ασθενοφόρα, να κάνουμε ταυτοποίηση του Πληρώματος. Πάλι δεν άλλαξε κάτι.
Φταίνε που δεν φοράνε στολές. Μόλις πάρουν το επίδομα, όποιος δεν φοράει θα πέσει καμπάνα.
Φταίνε αυτοί που δουλεύουν 24ωρο. Να το σταματήσουμε κι αυτό.
Φταίνε οι γυναίκες που ζωγραφίζουν τα νύχια τους. Να το απαγορεύσουμε.
Φταίει το Συνεργείο. Φταίνε οι τηλεφωνητές. Φταίει το Γραφείο Κινήσεως, ο εξοπλισμός, οι Γιατροί και πάει λέγοντας.
Δηλαδή φταίνε οι πάντες.
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
Η καθαρή αλήθεια είναι ότι φταίει το ΕΚΑΒ. Δεν έχει Οργανισμό, δεν έχει Εσωτερικό Κανονισμό. Ή μάλλον έχει, αλλά αυτοί αναφέρονται σε ομάδα Πακιστανών που μαζεύει μήλα στη Βέροια.
Όταν το αντιλαμβάνονται αυτό οι Διοικήσεις είναι πολύ αργά. Έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθούν. Και φτου κι απ' την αρχή. Και τι είχες Γιάννη.
Ποιοι ωφελούνται; Κάποιοι τελειωμένοι συνδικαλιστές, που μ' αυτόν τον τρόπο εξακολουθούν να είναι στα πράγματα, ενώ ο εκσυγχρονισμός θα τους πετάξει στα σκουπίδια.
Κάποιοι κοπρίτες εργαζόμενοι, που βρίσκουν ευκαιρία να κάθονται και να πληρώνονται. Να κάνουν κάθε είδους παρανομία και να ζητάνε και τα ρέστα.
Κάποιοι προϊστάμενοι, διευθυντές, υπεύθυνοι, παρατρεχάμενοι, που απ' τη μια λουφάρουν και απ' την άλλη πουλάνε και μούρη κάθε φορά που πάνε στο χωριό τους.
Και οι υπόλοιποι; Οι παλιοί, καλά περνάνε. Οι νέοι υπομονή να βγει η μετάθεση που μου έταξε ο βουλευτής. Αν δεν βγει, φταίει η Κυβέρνηση. Φταίει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πάνω απ' όλα οι Γερμανοί που θέλουν να μας πάρουν τα πετρέλαια.
Κούνια που μας κούναγε. Αν δείχναμε στην Υπηρεσία, το ένα δέκατο της αγωνιστικότητας που δείχνουμε στο facebook, θα έρχονταν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα για μετεκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: