Translate

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αερομεταφορές και ιδιώτες.

Όσο υπάρχει αυτό το blog, οι αναγνώστες έχουν αντιληφθεί ότι εδώ δεν είναι facebook να γράφουμε συνθήματα, για να γινόμαστε αρεστοί και να μαζεύουμε like.
Εδώ λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους και σ' όποιον αρέσει. Οι υπόλοιποι ας φρόντιζαν να μην ήταν λαμόγια. Αυτό βέβαια είναι απίθανο, γιατί όπως έχουμε εξηγήσει η λαμογιά έχει περάσει στο DNA του Έλληνα.
Τα μεγαλύτερα λαμόγια βέβαια είναι οι Δήμαρχοι. Όχι όλοι, οι 7 στους 10. Παπατζήδες.
Χαμός την περασμένη βδομάδα, γιατί ο Δήμαρχος ενός νησιού υπέγραψε συμβόλαιο με την Interamerican. Ασφάλισε έναντι 40.000€, όλους τους κατοίκους του νησιού να αερομεταφέρονται με ιδιωτικό ελικόπτερο. Ε, και; Άλλος κάνει γάμους ομοφυλοφίλων, για να παίξει στα κανάλια! Εκεί θα κολλήσουμε;
Οι ιθαγενείς όμως του ΕΚΑΒ, άρχισαν το χορό της βροχής. "Θα μας ιδιωτικοποιήσουν, θα μας πάρουν την δουλειά, να κλείσουν οι ιδιώτες και τα λοιπά". Κανείς δεν κάθισε να δει την ουσία.

Τι πρόβλημα έχει ο νησιώτης παππούς και δεν γουστάρει το ΕΚΑΒ.
  • Θέλει όταν κάνει πυρετό, να έρχεται με τη μία το ελικόπτερο και να τον φέρνει Αθήνα. Όχι να του λέει το ΕΚΑΒ "να πας με πλοίο στη Σύρο".
  • Οπωσδήποτε Αθήνα, γιατί εκεί έχει συγγενείς.
  • Όταν έρθει Αθήνα να μπορεί να διαλέξει Νοσοκομείο, γιατί έχει γιατρό δικό του και είναι εθισμένος στο φακελάκι.

Τι κάνει το ΕΚΑΒ;
  • Δεν στέλνει ελικόπτερο για πυρετό.
  • Αν μπορεί να σε στείλει με το πλοίο το προτιμάει.
  • Αν σε φέρει Αθήνα θα σε πάει στο πλησιέστερο.

Τι θα κάνει ο ιδιώτης;
Απολύτως τίποτα. Πόσες πτήσεις θα κάνει για 40.000€; Δύο, το πολύ τρεις. Και αυτές υπό όρους. "Αν δεν έρχεται το ΕΚΑΒ!!". Γιατί το ΕΚΑΒ στα επείγοντα θα πάει.
Τον χειμώνα ο ιδιώτης, μετά τις 2 το μεσημέρι δεν πετάει, γιατί πρέπει να προλάβει να επιστρέψει πριν τη δύση του ήλιου. Οπότε ή θα περιμένει ο άρρωστος μέχρι το πρωί, ή θα του πληρώσει το εισιτήριο με το πλοίο.
Τι θα κάνει λοιπόν; Κάθε αερομεταφορά που θα κάνει, θα στήνει διαφημιστικό πανηγύρι, για να ακούγεται η εταιρεία. Το ίδιο θα κάνει και ο Δήμαρχος.

Μόνη περίπτωση να βγάλει χρήμα ο ιδιώτης είναι, να ασφαλίσει 50 νησιά. Τότε το συζητάμε.
Παπατζηλίκι λοιπόν η υπόθεση, αλλά από όλες τις πλευρές. Και από το ΕΚΑΒ. Το οποίο κάνει αεροταξί και δεν ασχολείται με το κύριο έργο του. Τα επείγοντα.
Ας έστελνε 2 ελικόπτερα στην καραμπόλα στην Εγνατία και ας έπαιρνε τα νησιά ο ιδιώτης. Έτσι γίνεται σ' όλον τον κόσμο. Αεροταξί τους παππούδες, τους κάνουν οι ιδιώτες. Οι κρατικοί φορείς κάνουν πρωτογενείς.
Αλλά αυτό δεν το θέλουμε. Θέλουμε να παίρνουμε τον μισθό μας και το πτητικό επίδομα κάνοντας Χρόνια και σώζοντας τους ήδη σωσμένους.
Και να φωνάζουμε και καλά, να κλείσουν οι ιδιώτες. Το ίδιο κάνουμε και με τα ασθενοφόρα. Να κλείσουν φωνάζουμε.
Ο μόνος τρόπος για να κλείσουν, είναι να νομιμοποιηθούν και να πληρώνονται από το ταμείο του ασθενή. Να μην τα παίρνουν μετρητά από τον ασθενή (χωρίς τιμοκατάλογο, όπου τον πιάσουν), χωρίς να πληρώνουν εφορία. Να χρησιμοποιούν Διασώστες πτυχιούχους και όχι ανασφάλιστους Πακιστανούς!
Να δούμε τότε πόσοι θα μείνουν.
Μέχρι τότε, αρπαχτή θα κάνουν οι ιδιώτες, αρπαχτή και οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ.

3 σχόλια:

Giorgos είπε...

Καλά έκανε το νησί και ο δήμαρχος. Η ιδιωτική ασφάλιση στις μέρες μας επιβάλλεται με το μπάχαλο που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας. Και μιας και αναφερόμαστε στην Interamerican...είμαι πελάτης χρόνια και όποτε χρειάστηκα κάτι (γιατρό, νοσοκομείο) το είχα χωρίς ταλαιπωρίες κ.τ.λ. Λειτουργούν άψογα. Οπότε καλά έκαναν οι άνθωποι...βρήκαν την υγειά τους!

Ανώνυμος είπε...

Το προνόμιο της Δημοκρατιας είναι να λεει ο καθενας την γνωμη του ελεύθερα..
Εν προκειμένου ο Σιδηροπουλος μιλαει για το δασος (ποιο είναι το δασος, ξαναδιαβάστε το άλλη μια) και το παραπάνω σχολιο εστιάζει στο δεντρο, το οποίο εχει καποιο ενδιαφερον, ως σχόλιο και όχι ως δέντρο..

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω καμια σχεση με το ΕΚΑΒ αλλα επειδη κι εγω ημουν ασφαλισμενη 19 χρονια στην interamerican ετυχε να τους χρειαστω 3 φορες και μονο τη μια ηταν ενταξει!Και σε καταστασεις που υποτιθεται οτι με καλυπτε το συμβολαιο μου!Ειναι δυνατον ιδιωτικη ασφαλια να σου λεει οτι θα ερθουμε σε μιαμιση ωρα;;;Ενω στο τηλεφωνικο κεντρο του ΕΚΑΒ μας ειχαν πει σε μιση ωρα και οι ανθρωποι ηρθαν σε 13 λεπτα;;;Πρεπει να ειμαι απ τους λιγους που θα πω οτι οσες φορες χρειαστηκα ασθενοφορο,το ΕΚΑΒ ηταν εκεινο που με βοηθησε κ εκανε σωστα τη δουλεια του και ΟΧΙ η Interamerican....