Translate

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Έλεγχοι στα ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Από τις λίγες πληροφορίες που έχω, κλιμάκιο ελεγκτών κάποιων υπηρεσιών, την έστησαν σε εφημερεύον Νοσοκομείο και πραγματοποίησαν ελέγχους σε ιδιωτικά ασθενοφόρα.
Οι πληροφορίες λένε ότι, αφαίρεσαν τις άδειες από 2.
Είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν ιδιωτικά:
  • χωρίς άδεια ασθενοφόρου,
  • με ανασφάλιστο προσωπικό,
  • χωρίς αποδείξεις,
  • με αλλοδαπούς,
  • με ότι να 'ναι προσωπικό.

Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι έλεγχοι, ο αριθμός των ιδιωτικών που κυκλοφορούν μειώθηκε δραματικά. Γύρω στα 50 τα υπολόγιζα, ζήτημα αν συνεχίζουν τα 10 από αυτά.
Τα παραπάνω τα αναφέρω σαν είδηση, για να πάμε στην ουσία.
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι, οι Διασώστες πρέπει να καταδικάζουν κάθε παρανομία στο χώρο, απ' όπου κι αν προέρχεται. Αν πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικά (αν δηλαδή το ΕΚΑΒ αποφασίσει ότι δεν μπορεί να εξυπηρετεί τις διακομιδές), τότε να υπάρχουν νόμιμα. Τα 'χουμε ξαναπεί αυτά.
Καταδικάζουμε και κάθε παρανομία μερικών "έξυπνων" δικών μας, που από τη μία καθυστερούν στη δουλειά τους και από την άλλη πρωταγωνιστούν στην διακίνηση "μαύρων" περιστατικών. Το ότι έφυγαν από τη μέση τα ιδιωτικά, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι, πρέπει να αυξηθούν οι "πειρατείες" από τα κρατικά.
Ποια είναι όμως η ουσία; Πάμε να ξαναπούμε τα ίδια. Τα ιδιωτικά ασθενοφόρα κάθε είδους, αναπτύχθηκαν στο κενό που άφησε το ΕΚΑΒ, με την ανεπάρκειά του να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Ταχύτητα στην εξυπηρέτηση και σωστή παρουσία και συμπεριφορά, δεν θα άφηναν κανένα περιθώριο σε κανέναν ιδιώτη.
Σήμερα λοιπόν, με την υποχώρηση των ιδιωτών, το μόνο που έμεινε είναι ένα τεράστιο κενό, στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό το κενό καλείται το ΕΚΑΒ να καλύψει άμεσα. Αν αποτύχει, ότι και να πούμε μετά, δεν θα είναι τίποτα άλλο, παρά "προφάσεις εν αμαρτίαις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: