Translate

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Καθένας με το πρόβλημά του.

Κάποιος "καλός συνάδελφος", μετά από χρόνια ερευνών, ανακάλυψε ποιο είναι το πρόβλημα του ΕΚΑΒ και ανέλαβε αμέσως δράση, για να το διορθώσει.
Έστειλε λοιπόν μια ανώνυμη επιστολή στον Πρόεδρο και μια κατάσταση ονομάτων συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονται παράνομα σε ιδιωτικά ασθενοφόρα.
Η κατάσταση είναι ειδικά επεξεργασμένη και θυμίζει λίστα Λαγκάρντ. Είχε και το δικό μου όνομα μέσα (άργησε μια δεκαετία να με καταγγείλει), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ενώ από τη μια λείπουν γνωστά ονόματα, από την άλλη αναφέρονται ονόματα συναδέλφων, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν εργαστεί σε ιδιωτικό ασθενοφόρο. Και το λέω αυτό, επειδή γνωρίζω πολύ καλά "την πιάτσα" των ιδιωτικών και ξέρω πολύ καλά ποιοι δουλεύουν σ' αυτά. Άμεσα αντιληπτός ο σκοπός του, αφού πεντακάθαρα φαίνεται ότι, δεν τον ενδιαφέρει το καλό του ΕΚΑΒ, αλλά το κακό ορισμένων συναδέλφων. Ρουφιάνος και κότα λοιπόν.
Όποιος ενδιαφέρεται για το ζήτημα (γιατί υπάρχει θέμα) αναζητεί λύση επώνυμα και το βάζει στην πραγματική του βάση. Και εγώ ο ίδιος έχω αναφερθεί στο παρελθόν και έχω κάνει προτάσεις, σε αρκετές αναρτήσεις.
Ο ιδιώτης δεν παθαίνει τίποτα, αν δεν χρησιμοποιεί ΕΚΑΒίτες. Έχει δεξαμενή τεράστια. Νέα παιδιά, μορφωμένα, με όρεξη για δουλειά και χαμηλή αμοιβή.
Το ΕΚΑΒ από την άλλη (Διοίκηση και Σωματείο) πρέπει να δώσουν λύση σε ένα άλλο πρόβλημα. Της φτώχειας στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί συνάδελφοι, οι οποίοι μην έχοντας άλλη διέξοδο, αναγκάζονται να κάνουν μαύρες βάρδιες στο ΕΚΑΒ, να δουλεύουν για ψίχουλα στα ιδιωτικά, ή να φεύγουν με άδειες χωρίς αποδοχές.
Και όχι επειδή εμείς δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά, να το παίζουμε σωστοί και να καταγγέλλουμε τους άλλους.
Σ' αυτή την κατεύθυνση, πολύ σωστά το Σωματείο επεξεργάζεται πρόταση υπερωριακής απασχόλησης των πληρωμάτων, με αμοιβή. Πολύ σωστά η Διοίκηση εξασφάλισε τροφή για τους υπαλλήλους, σε Λέσχες και στρατόπεδα. Αυτά όμως δεν αρκούν και το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε όλες του τις διαστάσεις.
Και σε σχέση με την οικονομική κατάσταση των συναδέλφων και σε σχέση με το παράνομο καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών ασθενοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: