Translate

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πέτα το μπαλάκι!

Ο Μάιος μας έφτασε..... Πριν απ' αυτόν όμως, μεσολάβησε το Πάσχα, το οποίο μας βοήθησε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Τον Οργανισμό, τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος, τον ερχομό των οδηγών των Νοσοκομείων.
Με καθαρό μυαλό λοιπόν, πάμε για την επόμενη ηλίθια αντιπαράθεση. Ποια θα είναι αυτή; Αφού έρχεται καλοκαίρι, θα ασχοληθούμε με την κάλυψη των Νησιών και υπόλοιπων τουριστικών προορισμών της Χώρας. Έχω ξαναγράψει, αλλά φέτος έχει μεγαλύτερη πλάκα, αφού προβλέπεται ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση των αφίξεων.
Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για υγειονομικό επιχειρησιακό πρόβλημα, αλλά για ένα παιχνίδι το οποίο ονομάζεται "πέτα το μπαλάκι" και παίζεται ως εξής: Ο ένας φορέας πετάει το μπαλάκι στον άλλον και χάνει αυτός που θα του μείνει το μπαλάκι στα χέρια. Σ' αυτό το παιχνίδι, ο μόνιμος χαμένος είναι το ΕΚΑΒ, επειδή έχει στην ομάδα κάτι τελειωμένους παίχτες, ενώ τους καλούς τους κρατάει στον πάγκο μέχρι να αχρηστευτούν, ή να πάρουν σύνταξη. Άσε που κάποιοι από τους παίχτες, δεν έχουν κατανοήσει πως παίζεται το παιχνίδι και την βρίσκουν να κρατάνε το μπαλάκι και στη συνέχεια να χοροπηδάνε σαν μαϊμούδες κραυγάζοντας "κάντε προσλήψεις, αγοράστε ασθενοφόρα, δώστε επιδόματα", προσηλωμένοι προφανώς στον τρόπο που παίζονταν το παιχνίδι την προηγούμενη δεκαετία!
Την καλύτεροι ομάδα, έχουν τα γνωστά λαμόγια, ξενοδόχοι και "τοπικοί Άρχοντες", γι' αυτό κάθε χρόνο παίρνουν το κύπελλο.
Οι ξενοδόχοι απαιτούν από το Κράτος να στήσει όλες τις υποδομές, ώστε το χρήμα να μπει στις τσέπες καθαρό. Είναι οι ίδιοι που κάθε χρόνο, αντί για υπαλλήλους, προσλαμβάνουν μαθητές που κάνουν την πρακτική τους, ή εναλλακτικά παράνομους αλλοδαπούς.
Οι Δήμαρχοι και περιφερειάρχες, επίσης θέλουν τα πάντα από το Κράτος, ώστε αυτοί να ασχολούνται απερίσπαστοι με την ψηφοθηρία.
Το ΕΚΑΒ τι κάνει;
Το ΕΚΑΒ κατ' αρχήν, πρέπει να αποφασίσει αν θέλει, ή όχι αυτήν την δραστηριότητα. Αν αποφασίσει ότι την θέλει, πρέπει να αφήσει τα ημίμετρα με αποσπάσεις προσωπικού. Οι οφειλόμενες άδειες φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο, τα οφειλόμενα ρεπό τις 75.000 και τα εκτός έδρας έχουν γίνει τακτική μισθοδοσία. Άσε που κάθε χρόνο, πρέπει να παρακαλάμε τον κάθε καραγκιόζη να μας στεγάσει και να μας ταΐσει το προσωπικό.
Ανάγκες έχουμε συγκεκριμένους μήνες, ανάλογα με την διάρκεια της σεζόν στον κάθε προορισμό. Γι' αυτούς τους μήνες να εξασφαλίσει κονδύλια και να προσλάβει συμβασιούχους εποχικούς, από τους αποφοίτους ΙΕΚ. Το πρότεινε και ο υπεύθυνος γιατρός για τα νησιά του Αιγαίου, ο οποίος έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται. Τελεία!
Αν το ΕΚΑΒ, αποφασίσει ότι αυτοί που θα οικονομήσουν, έχουν και την υποχρέωση να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πρέπει να πετάξει το μπαλάκι στα λαμόγια. Και να τους υποχρεώσει να αγοράσουν ασθενοφόρα, Δημοτικά οι Δήμαρχοι, ή ιδιωτικά οι ξενοδόχοι και να προσλάβουν αυτοί τους συμβασιούχους. Και του χρόνου με υγεία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα φιλτατε Κυριακο, το ζητουμενο στην Ελλαδα ειναι να μην βαλει ΚΑΝΕΝΑΣ το χερι στην τσεπη, ολα να γινουν στο τζαμπα, ή εστω να πληρωσει αλλος τη λυπητερη καθε φορα και τα κερδη να μπουν στην δικη μας τσεπη. Για αυτο ο καθενας εχει συνηθισει να την βγαζει μπροστα την πορτα του κρατους με απλωμενο το χερι να ζηταει ο,τι του λειπεται καθε φορα,αλλος λεφτα (για να φαει και αυτος λιγα), αλλος προσληψεις (για να ασκησει φιλολαικη πολιτικη) αλλος δημοσιουπαλληλικι (για να καααααθεται χωρις να τον κουναει κανενας, αλλος μεταθεσεις.

Οταν δε το κρατος δεν μπορει να συνεισφερει, για τον Α ΄γ Β λογο, να βγαινει στα καναλια να μιλαει για Αναλγητο κρατος και Ελλειψεις, για Τροικες και ΔΝΤ, λες και πριν την κριση τα νησια δεν ειχαν προβλημα το καλοκαιρι....

Αν ηθελαν οι τοπικοι αρχοντες, αιρετοι και μη, λυσεις υπαρχουν, πολλες, και οι κουτοφραγκοι τις εχουν εφαρμοσει εδω και 85+ χρονια στην Ευρωπη και εδω στις αποικιες.

Το ειχες πει σε παλιοτερο σου ποστ για την Θεσσαλια. Ισχυει και για το Αιγαιο και για ολες τις απομακρυσμενες περιοχες που ζοριζονται υγειονομικα καθε καλοκαιρι.

Ενα Ευρω το μηνα να επαιρναν απο καθε κατοικο και 3 ευρω εφαπαξ απο καθε επισκεπτη Χριστουγεννα Πασχα Καλοκαιρι μαζευαν αρκετα οχι Ασθενοφορα, αλλα ελικοπτερα και αεροπλανα να παρουν και προσωπικο να προσλαβουν και αεροδιακομιδες να κανουν και πρωτογενεις και διασωσεις. Αν μαλιστα μπουν στο παιχνιδι και οι επιχειρηματιες του χωρου, Τραπεζες κτλ, Εταιρικη Ευθυνη λεγεται, τοτε μπορουν να γινουν ακομα περισσοτερα.
To EKAB και το κρατος (πχ ΠΑ) θα μπορουσε να εχει τον συντονιστικο ρολο σε ενα τετοιο συστημα μεσω ενος σοβαρου κεντρου επιχειρησεων κατα τα προτυπα της ΠΑ που θα ρυθμιζε ολες τις αεροδιακομιδες, αδειοδοτωντας τις υπηρεσιες αυτες, θετοντας τα στανταρ βασει των οποιων θα επιχειρουν, προσφεροντας τεχνογνωσια, εκπαιδευση, προσωπικο, αν χρειαστει.

Ετσι λειτουργουν τα πραγματα εδω στις αποικιες, οταν το κρατος, λογω αποστασεων, αναγλυφου και εγω δεν ξερω τι δεν μπορει να καλυψει επαρκως μια περιοχη.

Με τιμη απο τους Αντιποδες
Λευτερης Βολανης