Translate

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Άρχισαν σιγά - σιγά να ανακοινώνονται οι υποψήφιοι των συνδυασμών. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, μία απορία που είχα. Πως καταρτίζονται οι συνδυασμοί; Πως επιλέγονται οι υποψήφιοι;
Αργότερα μπήκα στο νόημα. Επιλέγονται, ακριβώς όπως επιλέγονται και οι υποψήφιοι βουλευτές στους συνδυασμούς των κομμάτων.
Η επιτροπή που τους επιλέγει, πρέπει να έχει ιδιαίτερες γνώσεις ανθρωπογεωγραφίας, ώστε η παράταξη να καταφέρει να μαζέψει ψήφους από παντού. Να βάλει όσον το δυνατόν περισσότερα πρόβατα (γίδια) στο μαντρί.
Κάποιοι να φέρουν τους ψήφους από τα Πληρώματα, κάποιος από τους Τεχνικούς, κάποιος από τους Διοικητικούς, κάποιος από τον Βορρά, την Δύση κ.ο.κ.
Δεν έχει σημασία λοιπόν, αν ο υποψήφιος είναι ο μεγαλύτερος κοπρίτης, ή ο μεγαλύτερος καρεκλοκένταυρος. Σημασία έχει, να μαζέψει τους ψήφους από τον χώρο του, ή την περιοχή του!
Μεταξύ των υποψηφίων βέβαια, δεν είναι όλοι κοπρίτες, αλλά και αρκετοί συνάδελφοι, τους οποίους προσωπικά θεωρώ άριστους.
Η σημερινή μου απορία είναι αυτή: πως αυτοί οι συνάδελφοι δέχονται να εκτίθενται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τα λαμόγια και τους άχρηστους;
Όχι βέβαια για την καρέκλα. Το ποιος θα εκλεγεί είναι γνωστό πριν καν προκηρυχθούν οι εκλογές. Ούτε για την κομματική εύνοια. Αυτή ελάχιστα πια μπορεί να σου προσφέρει. Τρώνε ακόμη το παραμύθι για το καλό του ΕΚΑΒ; Πως αυτή η παράταξη θα εργαστεί για το καλό του ΕΚΑΒ, όταν οι μισοί υποψήφιοι είναι λαμόγια; Μάλλον πρέπει να πιάσω κάποιον να τον ρωτήσω.
Να επαναλάβω βέβαια την θέση μου, ότι όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν. Όσο περισσότεροι ψηφίζουν, τόσο λιγότερες είναι οι ελεγχόμενες ψήφοι, τόσο περισσότερο κινδυνεύει το λαμόγιο να μην εκλεγεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: