Translate

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Τρεχάτε ποδαράκια μου. να μην σας φτάσει ο ..... ξέρετε ποιος!

Το ότι τελείωνε η σύμβαση με την Siemens για την υποστήριξη του TETRA, το γνώριζαν όλοι. Κάποιοι πίστευαν ότι θα γίνει ένα θαύμα και θα λυθεί το πρόβλημά μας. Τα θαύματα τελείωσαν συνάδελφοι από το 2010, μαζί με τα λεφτά.
Κάποιοι αδιαφορούσαν και δήλωναν ότι "δεν πάει να κλείσει, τι με νοιάζει εμένα". Όταν θα χρεωθείς το επείγον και δεν θα έχεις ασύρματο, εσύ θα έχεις το αγγούρι και θα τρέχεις.
Κάποιοι ανησυχούσαμε, προειδοποιούσαμε και φωνάζαμε να πάρουμε μέτρα, πριν είναι αργά:

Θα μου πεις και με το δίκιο σου: "τρελός είσαι ρε φίλε; στην Ελλάδα ζεις. Όσο προθεσμία και να σου δώσουν, τελευταία στιγμή θα τρέχεις"! Σωστό κι αυτό.
Σήμερα λοιπόν ενημερωθήκαμε, ότι το βράδυ η εταιρεία κατεβάζει διακόπτες. Δεν είχαν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις, επειδή ζητάνε πολλά χρήματα. Μα δεν το ξέρατε πόσα ζητάνε; Τι περιμένατε, να χαμηλώσουν την απαίτηση; Για πιο λόγο; Έχουν τρεις Υπηρεσίες Επειγόντων (ΕΛΑΣ, ΠΣ, ΕΚΑΒ) τις κρατάνε από τα μπαλάκια και τα στρίβουν κιόλας.  Ή δίνετε το χρήμα, ή σας γυρίζω στη Λίθινη Εποχή!
Ρώτησα τι προοπτικές υπάρχουν και πήρα τις εξής απαντήσεις:
  • Θα βρεθούν τα χρήματα μέχρι το βράδυ, επειδή η Αστυνομία δεν μπορεί να μείνει χωρίς TETRA και θα δοθεί παράταση!
  • Θα κάνει διαγωνισμό η Αστυνομία για καινούριο σύστημα και θα βάλει και το ΕΚΑΒ μέσα.
  • Θα έρθει μια Νορβηγική εταιρεία και θα εγκαταστήσει TETRA στη μισή τιμή.

Και όλοι βέβαια αναγνώριζαν, ότι "για λίγο καιρό θα έχουμε πρόβλημα". Όταν ακούτε για λίγο καιρό συνάδελφοι, υπολογίστε για 2 - 3 χρόνια.
Όποια λύση και να προκριθεί, εμείς θα έχουμε πρόβλημα. Κάποιοι θα παίρνουν τις μίζες και εμείς θα προσπαθούμε να μιλήσουμε με την ανακοπή στο φορείο.
Η λύση είναι μία: Το ΕΚΑΒ πρέπει να απαιτήσει αυτόνομο σύστημα επικοινωνιών. Ένα πανελλαδικό σύστημα ψηφιακού VHF, είναι πάμφθηνο, έχει περιορισμένες ανάγκες υποστήριξης και υψηλότατες αποδόσεις. Δεν έχει το ΕΚΑΒ, τις απαιτήσεις κρυπτογράφησης της ΕΛΑΣ. Με αυτόνομο σύστημα, θα έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των επικοινωνιών μας και θα μιλάμε εμείς με τις εταιρείες. Δεν θα περιμένουμε να διαπραγματευτεί ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Τέλος πάντων, όσοι είστε βραδινοί, κοιτάτε να έχετε φορτισμένα κινητά και από αύριο βλέπουμε. Τι να δούμε δηλαδή, το Δημόσιο δεν αλλάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: