Translate

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Για τις εκλογές του Σωματείου μας.

Μεθαύριο Παρασκευή ψηφίζουμε για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ του Σωματείου και θα κάνω τα σχόλιά μου για τις παρατάξεις. Και πρώτα απ' όλα για την παράταξη στην οποία συμμετέχω, την "Εναλλακτική Πρόταση". Γιατί βάζω υποψηφιότητα; Μα για να εκλεγώ φυσικά. Όποιος υποψήφιος δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η εκλογή, απλά ψεύδεται. Η διαφορά είναι, πως για μένα η εκλογή μου δεν είναι αυτοσκοπός. Γι' αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έκανα κανενός είδους προεκλογική εκστρατεία. Ελπίζω στην ψήφο των συναδέλφων, οι οποίοι σε γενικές γραμμές, συμφωνούν με τις απόψεις μου και έχουν πεισθεί ότι δεν θα αλλάξω στάση ποτέ. Το ότι δεν θα αλλάξω στάση ποτέ, είναι επίσης λόγος για τον οποίο θα με μαυρίσουν οι υπόλοιποι.
Αυτοσκοπός για μένα είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ. Τα άλματα προς τα εμπρός, ώστε να πλησιάσουμε τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των πολιτισμένων Κρατών. Το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχω, στελεχώνεται από συναδέλφους, των οποίων οι απόψεις κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Πρωτοποριακές προτάσεις, για πρώτη φορά, απέναντι στα τετριμμένα των άλλων συνδυασμών. Τέλος στα συνθήματα περί νέων ασθενοφόρων, νέων προσλήψεων. Τέλος στις δηλώσεις συμπόνοιας για τα προβλήματα των συναδέλφων, τέλος στον ψυχολογικό εκβιασμό περί συρρίκνωσης του ΕΚΑΒ και περί απολύσεων. Ξεκάθαρη δήλωση, πως για να λυθούν τα ζητήματα που μας αφορούν, πρέπει να πάμε μπροστά. Πως το Σωματείο πρέπει να προηγείται των εξελίξεων και όχι να τρέχει πίσω τους! Ελπίζω η πρόταση να γίνει κατανοητή από τον κόσμο και να μην τους τρομάξουμε. Ελπίζω επίσης, να έχουν βαρεθεί τα εύπεπτα συνθήματα των υπολοίπων.

Για να δούμε και τους "αντιπάλους".

Πολύ καλό το ψηφοδέλτιο της Ενότητας, με άριστους συναδέλφους. Έχουν τις ευχές μου για καλή επιτυχία και μία ένσταση. Ότι η δράση τους περιορίζεται στις προτάσεις τους. Πολλά χρόνια συμμετέχουν στο ΔΣ του Σωματείου, αλλά είναι "αόρατοι". Ίσως πρέπει να το εξηγήσουν σε επόμενη ανακοίνωσή τους, με τίτλο "Μετά την εκλογή, τι;". Χωρίς δικαιολογίες παρακαλώ.
Το ψηφοδέλτιο που κατεβάζει η Δεξιά παράταξη, είναι ένα τυπικό δεξιό ψηφοδέλτιο, όμοιο όλα τα χρόνια που θυμάμαι τις εκλογές στο ΕΚΑΒ. Ξεχωρίζουν δύο - τρεις συνάδελφοι, με καλές ιδέες, αλλά μέσα στο σύνολο των συνυποψηφίων, προβλέπω να παθαίνουν "σύνδρομο καταπλάκωσης". Το ψηφοδέλτιο θα πάρει ψήφους από συναδέλφους που επιμένουν να ψηφίζουν πολιτικά και από άλλους για συγκεκριμένους λόγους. Η προκήρυξή τους αναφέρεται στα προβλήματα του ΕΚΑΒ, αλλά δεν εξηγεί τον λόγο που δεν επιλύθηκαν, όλα τα χρόνια που είχαν την εξουσία.
Πολλούς ψήφους ελπίζει να πάρει και το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από τους (παλαιότερα και προσφάτως) προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι δεν έχουν εξουσία, αλλά υπονοούν ότι θα αποκτήσουν, οπότε πολλοί θα σπεύσουν να βρουν εκεί, πολιτική και συνδικαλιστική στέγη. Αναχρονιστική προσέγγιση στα ζητήματα του ΕΚΑΒ, συνδυασμός αριστερών και μετακινηθέντων σοσιαλιστικών απόψεων.
Υπάρχει και το ψηφοδέλτιο το υποστηριζόμενο από το ΚΚΕ. Εκεί δεν υπάρχει ειδική αναφορά στα ζητήματα του ΕΚΑΒ, αφού θεωρούνται όμοια με των υπόλοιπων υπαλλήλων και εργατών της Γης και όλες οι προσεγγίσεις αρχίζουν και τελειώνουν με την δικτατορία του προλεταριάτου.

Παρακαλώ πολύ ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να έρθουν να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν ότι και όποιον θέλουν. Να μην αφήσουν τους λίγους να ρυθμίζουν καταστάσεις και αποτελέσματα. Το Σωματείο δεν είναι των παρατάξεων και των υποψηφίων. Είναι των εργαζομένων και πρέπει να το δείξουν. Υποσχεθείτε σε όσους σας προσεγγίζουν ότι θα τους ψηφίσετε, αλλά ψηφίστε αυτό που θέλετε. Αν είστε αρκετά αγανακτισμένοι, μπορείτε να τους το πείτε στα ίσια ότι θα τους μαυρίσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: