Translate

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ωραία μέρα χθες.

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ του Σωματείου μας. Καμία έκπληξη ευτυχώς και επιστρέφουμε στην καθημερινότητα. Αν άλλαζε κάτι θα μας άγχωνε και δεν είμαστε για τέτοια.
Η Δεξιά παράταξη διατήρησε τη δύναμή της, για τους λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει, οι ανεξάρτητες κινήσεις μάζεψαν τις ψήφους του πρώην ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ εκεί που ήταν. Είχα πει ότι οι έδρες θα παίζονταν, ανάλογα με το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός δεν έκανε τίποτα, οπότε καμία αλλαγή ουσιαστική. Ίσως αν πάρει την Κυβέρνηση, να αποκτήσει καλύτερη δυναμική και συνδικαλιστικά. Αρνητικά λειτούργησε για αυτόν, η έλλειψη πολωτικού κλίματος, με αντιπαράθεση δεξιάς - αριστεράς. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, ίσως αποσπούσε ψήφους από τις ανεξάρτητες κινήσεις και έβγαζε περισσότερες έδρες. Η έλλειψη τέτοιου κλίματος θεωρείται θετική. Αρνητική θεωρείται, η έλλειψη αντιπαράθεσης ιδεών.
Δεν υπήρξε λοιπόν αλλαγή συσχετισμών, υπήρξε όμως μερική αλλαγή προσώπων και ανανέωση, σε όλες τις παρατάξεις, βοηθούσης και της αποχώρησης των σημερινών Προέδρου και Γραμματέα, οι οποίοι αν κατέβαιναν, θα καταλάμβαναν δύο από τις έδρες. Ανανέωση πλην του ΚΚΕ βέβαια, όπου παρ' ότι υπήρχαν υποψηφιότητες νέων ανθρώπων, έμειναν να περιμένουν την συνταξιοδότηση των κατεχόντων την καρέκλα.
Μία πρόταση που κατέθεσα, είναι το όριο των 2 θητειών για τους συνδικαλιστές και ελπίζω κάποτε να υιοθετηθεί.
Προσωπικά απείχα από την ολοήμερη συλλογή ψήφων, στον προαύλιο χώρο του ΕΚΑΒ και προτίμησα να πάω μέχρι το 'Αμαλία Φλέμιγκ', για να παρακολουθήσω άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού Ebola. Άριστη η παρουσία του ΕΚΑΒ, αλλά τα γενικότερα συμπεράσματα 'άστα να πάνε'. Ως πολιτικό γεγονός αντιμετωπίζεται η απειλή, με διάφορους καραγκιόζηδες να πρωταγωνιστούν. Το άγχος που τους διακατείχε δεν οφείλεται στην απειλή του ιού, αλλά στην διατήρηση της καρέκλας, η οποία ποικιλοτρόπως απειλείται. Αποφάσισα να πάρω μέρος στην εκπαίδευση των συναδέλφων μου, μόνο για έναν λόγο και παρ' ότι σε προηγούμενη ανάρτηση, δήλωσα την αντίθεσή μου στη διαδικασία. Για να βοηθήσω να είναι ασφαλείς και να μην πάνε σαν πρόβατα για σφαγή, θυσία στον βωμό πολιτικών παιχνιδιών.
Αυτά τα ωραία, αλλά υπήρξαν και καλύτερα. Είχα περάσει μερικές μέρες προσεκτικής διατροφής, εν όψει τακτικών εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων πήρα χθες. Και αφού οι τιμές βρέθηκαν φυσιολογικές και απελευθερωμένος πια, κατέβασα μισό βάζο τουρσί, πολλά κομμάτια παστουρμά και ένα κοπάδι γαρίδες. Συνοδεία ενός λίτρου τσίπουρου.
Να είμαστε πάντα καλά, με υγεία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: