Translate

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο Ebola γελάει με τους Δημόσιους Υπάλληλους

Οι Χημικοί και Βιολογικοί παράγοντες είναι το αντικείμενο στο οποίο εκπαιδεύτηκα (σε επίπεδο εκπαιδευτή εκπαιδευτών) στις ΗΠΑ. Αυτό δεν το αναφέρω για να παραστήσω τον ειδικό και να σας κάνω μάθημα σχετικά με τον Ebola. Αυτό θα το κάνουν οι επιστήμονες γραφείου και οι συνδικαλιστές που θα ζητήσουν την ψήφο σας. Πληροφορίες για τον ιό μπορείτε να βρείτε και μόνοι σας. Ακόμη και στην σελίδα του ΕΚΑΒ, έχει αναρτηθεί έντυπο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο δίνει πολλές απαντήσεις, σε αντίστοιχες ερωτήσεις.
Να και ένα ωραίο διάγραμμα με την εξέλιξη της νόσου σε ασθενή:

Η δική μου εκπαίδευση αφορά στην αντιμετώπιση και εκεί παίζεται το παιχνίδι. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία οργάνωση, γιατί πιστεύουμε ότι δεν κινδυνεύουμε. Και η αλήθεια είναι κάπως έτσι.
Τα βακτήρια, οι ιοί, οι λοιμοί και οι καταποντισμοί χρησιμοποιούνται εκατομμύρια χρόνια από την φύση, για την διατήρηση της ισορροπίας στον Πλανήτη. Την ισορροπία διαταράσσουν οι ανεπτυγμένες χώρες και τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι υποανάπτυκτες. Καμιά φορά όμως έρχονται σεισμοί, πλημμύρες, πυρηνικά εργοστάσια που σκάνε, για να μας θυμίσουν ποιος κάνει κουμάντο. Τι γίνεται όμως με τον Ebola;
Δεν μεταδίδεται στην Ευρώπη, επειδή έχουμε διαφορετική υγειονομική κουλτούρα από τους Αφρικανούς. Επίσης δεν μεταδίδεται από ασυμπτωματικούς ασθενείς. Και 100 περιπτώσεις να εμφανιστούν στην Ελλάδα δεν υπάρχει φόβος επιδημίας. Όσο περισσότερες μάλιστα, τόσο καλύτερα για τα κανάλια. Πάρτι θα κάνουν. Καθαρίσαμε λοιπόν; Να κοιμόμαστε ήσυχοι;
Αυτή είναι μία διαφάνεια από την εκπαίδευση. Η τελευταία λέξη κάνει το σύμπαν να τρέμει. Γυρίστηκε και ταινία, την οποία όλοι έχουμε δει σίγουρα. Μετάλλαξη του ιού και αερόβια μετάδοσή του. Γι αυτό και όλοι τρέχουν, παρ' ότι δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος.
Βγαίνουν και οι χαρτογιακάδες του Υπουργείου και δηλώνουν στα κανάλια ότι είμαστε πανέτοιμοι. Έτοιμο το Αμ. Φλέμιγκ για την υποδοχή, έτοιμο και το ΕΚΑΒ για την μεταφορά. Στο ΕΚΑΒ όμως γνωρίζουν την σκληρή πραγματικότητα. Ότι έτσι και σκάσει περιστατικό για μεταφορά, 80 ασθενοφόρα θα δηλώσουν βλάβη και όσοι είναι βάρδια ασθένεια. Και τότε τι γίνεται; Ποιος θα κάνει την δουλειά; Οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές που άφησαν τον Οργανισμό 50 χρόνια πίσω και τελείως ξεβράκωτο; Αυτοί που εισπράττουν επίδομα ευθύνης, έχοντας ως μοναδική ευθύνη την διαφύλαξη της καρέκλας που απέκτησαν με μέσον; όχι βέβαια!
Γι' αυτό κατέφυγαν στα συνήθη κορόιδα, στις πλάτες των οποίων στηρίζονται όλες οι καρέκλες του ΕΚΑΒ. Στις πλάτες τους στηρίζεται η εκπαίδευση, οι εκδηλώσεις, οι καλύψεις εκδηλώσεων, οι παρουσιάσεις στα μέσα, η κάθε είδους αποστολή. Έστειλαν λοιπόν στα κινητά τους το παρακάτω μήνυμα:
" Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά σε ομάδα διακομιδής ύποπτου κρούσματος, να το δηλώσουν με μήνυμα. Θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση".
Και τα συνήθη κορόιδα έσπευσαν να δηλώσουν εθελοντές. Αν πεθάνουν θα φταίνε οι ίδιοι, ακριβώς επειδή δήλωσαν εθελοντές. Καμιά καρέκλα δεν θα πέσει.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν έπρεπε να παρουσιαστεί κανένας εθελοντής. Επειδή δεν είμαστε εθελοντές. Είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε τις καρέκλες των άχρηστων και να αρχίσουμε να τις πριονίζουμε.
Πως αντιμετωπίζονται επαγγελματικά τέτοιες καταστάσεις; Από Ειδικά Τμήματα.
Οι υπάλληλοι αυτών των Τμημάτων:
ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ
ΕΙΔΙΚΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ
ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ
ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
Δεν είναι δυνατόν να τραβάς κουπί στο ασθενοφόρο και μετά να σου λένε είσαι ΕΤΙΚ και επειδή είσαι φιλότιμος πήγαινε να μεταφέρεις τον ιό. Εσύ να ψοφήσεις και αυτοί να βγαίνουν στα κανάλια για να πάρουν την δόξα!
Γι' αυτό δεν πρόκειται να δηλώσω εθελοντής, παρ' ότι έχω υψηλότατο βαθμό εκπαίδευσης στα μέσα ατομικής προστασίας, στα μέσα μεταφοράς και στην διαχείριση θυμάτων από Βιολογικούς Παράγοντες.
Οι χαρτογιακάδες βέβαια του Υπουργείου, σίγουρα υπολογίζουν και την αποτυχία. Ίσως σκεφτούν ότι έχουν άσσο στο μανίκι ζητώντας βοήθεια από τον Στρατό.
Τι μας είπαν στην εκπαίδευση για την εμπλοκή του Στρατού; Ότι χρησιμοποιείται ως μέτρο, ΜΟΝΟ σε περίπτωση επιδημίας που έχει ξεφύγει. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις αποφεύγεται, για συγκεκριμένο λόγο. Επειδή η εκπαίδευσή τους σε ότι αφορά στον έλεγχο του πλήθους, είναι μονοδιάστατη. Περίμετρος και οπλισμένο G3. Όσοι είναι μέσα στην περίμετρο πεθαίνουν και η επιδημία καταστέλλεται. Απλά πράγματα.
Θα επανέλθω στο θέμα, γιατί αυτή η γελοιότητα θα έχει και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: