Translate

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η φάμπρικα με τις καρέκλες.

Για τις καρέκλες στο ΕΚΑΒ θα γράψω. Αυτή η φάμπρικα, παλιά δούλευε στο αυτόματο. Από το βράδυ των εκλογών, μαζεύονταν οι "νικητές" και μοίραζαν καρέκλες. Ποιος θα πάει που. Μεγάλη χαρά, που γίνονταν ακόμη μεγαλύτερη με την εκδίωξη αυτών που κάθονταν στις καρέκλες.
Ο προηγούμενος "κάτοχος" της καρέκλας, την ήξερε την διαδικασία. Δεν χρειάζονταν να πάει από τα αξημέρωτα στη δουλειά, για να βρει κάποιον άλλον να κάθεται στην καρέκλα του και να τον κοιτάει ειρωνικά. Χαλαρά πήγαινε κάποια στιγμή και όχι στο γραφείο. Στα παρασκήνια πήγαινε, για να παζαρέψει. Ο στόχος ήταν, να "πέσει" στα μαλακά. Έχασε που έχασε την καρέκλα, μην καταλήξει και σε ασθενοφόρο να κουβαλάει. Το βλέμμα του είχε κάτι ανάμεσα σε υπόσχεση και απειλή. Σαν να έλεγε: "δεν θα με πειράξεις για να μην σε πειράξω", ή "πρόσεχε, μπορεί να ξαναλλάξουν τα πράγματα".
Και έτσι πορευτήκαμε για δεκαετίες στο ΕΚΑΒ. Το μυστικό ήταν να "τρουπώσεις" μέσα. Μετά λίγοι έβγαιναν.
Με την έναρξη της κρίσης τα πράγματα άλλαξαν. Με βραδύ ρυθμό και μεγάλη απροθυμία οι αλλαγές. Οι Κυβερνήσεις πηγαινοέρχονται και οι καρέκλες δεν είναι σίγουρες. Άλλο είναι να εκτεθείς και να αράξεις καμιά δεκαετία και άλλο να μην προλάβεις να ζεστάνεις την καρέκλα, να σε πετάξουν και να γίνεις ρόμπα.
Τι περίμενα από την "πρώτη φορά Αριστερά Κυβέρνηση"; Να κλείσει την φάμπρικα, το λέω ξεκάθαρα. Όχι να μην βάλει δικούς της και να αφήσει τους προηγούμενους. Έτσι δεν κλείνει η φάμπρικα. Αλλά να καθιερώσει διαδικασίες επιλογής, ώστε τις θέσεις να καταλαμβάνουν οι καλύτεροι, με κριτήρια πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Και να μένουν για πάντα. Και όταν αδειάζει μια θέση, να την παίρνει πάλι ο καλύτερος.
Πέρασαν 11 μήνες και άλλα βλέπω.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν δεν αλλάξουν οι διευθυντές και οι υποτακτικοί τους μην περιμένετε αλλαγές συνάδελφοι

diasostis tou k...lou είπε...

Επειδή βλέπω ότι ο παράγοντας αξιοκρατία παίζει σημαντικό ρόλο για 'σένα, θα ήθελα να μου γνωστοποιήσεις αν σου είναι εύκολο τη διαδικασία επιλογής συναδέλφων στο τμήμα των μοτοσυκλετών.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Κατ' αρχήν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείς είναι προσβλητικό και δημοσιεύω σχόλιό σου τελευταία φορά με αυτό το ψευδώνυμο. Στην ερώτηση τώρα.
Οι πρώτοι συνάδελφοι που αρχικά στελέχωσαν τον Τομέα πέρασαν αξιολόγηση, η οποία ζητούσε τίτλο ΙΕΚ και εμπειρία στην οδήγηση μοτοσικλέτας. Δεν μπήκαν άλλα κριτήρια, επειδή οι αιτήσεις δεν ήταν περισσότερες από τις θέσεις.
Όσοι ήρθαν από κει και πέρα, επιλέχθηκαν από την επιτροπή που όρισε η Διοίκηση, εφαρμόζοντας το επίσημο σύστημα μοριοδότησης.